Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Kehabisan stok

Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s

RM 27.80
Pembungkusan
Select Variant
Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
Kid's Vitamin C
Produk Serupa

Pengenalan Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s

Champs Vitamin C Sugar Free Tablet adalah suplemen kesihatan untuk kanak-kanak yang berfungsi meningkatkan sistem imun terutamanya bagi kanak-kanak yang kurang pengambilan Vitamin C.

Kebaikan/Manfaat

Kebaikan Vitamin C Champs:

  • Sebagai makanan tambahan.
  • Meningkatkan sistem imun.
  • Perisa strawberi memberikan rasa yang sedap dan memudahkan pengambilan.
  • Formula tanpa gula

Cara Penggunaan Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s

Kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun: 1 hingga 2 tablet
Kanak-kanak berumur 4 hingga 8 tahun: 1 hingga 3 tablet
Kanak-kanak berumur 9 hingga 12 tahun: 1 hingga 5 tablet
Boleh diambil dua kali sehari sebelum atau selepas makan, atau seperti yang disyorkan oleh doktor.

Cara Pengambilan

Oral

Cara Penyimpanan Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s

Simpan di tempat kering di bawah 30˚C, jauh dari cahaya matahari dan kelembapan.

Tempoh lupus

Rujuk tarikh luput pada bungkusan

Brands

Champs

Kandungan

Bahan aktif: Vitamin C 100mg

Status Halal

Halal

Amaran Langkah berjaga-jaga

- Jauhkan dari kanak-kanak.
- Penggunaan pada kanak-kanak hendaklah di bawah pengawasan orang dewasa.
Jangan gunakan jika bungkusan atau kedapan telah rosak"

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Tentang Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s

Vitamin C (asid askorbik) diperlukan untuk pertumbuhan, perkembangan, dan pembaikan semua tisu fisiologi. Ia menggalakkan penghasilan kolagen, penyerapan zat besi, fungsi sistem imun, penyembuhan luka, dan penyelenggaraan tulang rawan, tulang dan gigi.
Berikut adalah beberapa manfaat Vitamin C yang lain:

1. Membantu Mengatasi Selsema. Vitamin C boleh membantu mencegah masalah selsema yang lebih serius. Mengambil vitamin C ketika selesema telah ditunjukkan dapat mengurangkan risiko komplikasi.
2. Melawan Penuaan Kulit. Vitamin C mengandungi antioksidan dan memberi kesan positif kepada pertumbuhan sel di dalam dan di luar badan. Penggunaan vitamin C yang lebih tinggi dikaitkan dengan pengurangan kedutan, kulit kering dan mengurangkan penuaan kulit yang lebih baik. Terapi Vitamin C topikal telah dilaporkan boleh mengurangkan kedutan dalam beberapa ujian.

Untuk memudahkan pengambilan Vitamin C setiap hari, anda boleh menggunakan produk seperti Champs Vitamin C Sugar Free Tablet.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 05 2023 20:44:31 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Champs Vitamin C 100mg Sugar Free Chewable Tablet (Strawberry) 100s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.