Emtrix Nail Treatment

Emtrix Nail Treatment

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
RM 63.96
Tekan untuk menebus baucar
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Aqua , Glycerol , Lactic acid , Propylene glycol , Sodium hydroxide , Urea
Pembungkusan
bottle of 10ml


Sering Dibeli Bersama
Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Komposisi & Dos
Emtrix malaysia diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Propylene glycol, urea, lactic acid, aqua, Na hydroxide, glycerol and disodium EDTA

Kesan ubat Emtrix malaysia bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diguna. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Ubat ini sepatutnya hanya diguna mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Emtrix malaysia daripada farmasi terdekat. Secara umumnya, ubat ini datang dalam tub 10ml dan boleh diguna seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh A.Menarini. 

Cara pengambilan Emtrix malaysia?
Sapukan ubat ini sehari sekali ke kuku yang terjejas dan gunakan ubat mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Amaran
Sebelum mengguna ubat Emtrix malaysia, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Emtrix malaysia atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti

Sila berhenti daripada mengguna ubat Emtrix malaysia jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Elaakan ubat ini kontak dengan mata ataupun membran mukosa. 
 • Elakkan penggunaan pengilat kuku semasa proses rawatan. 

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 

Amaran Alkohol (Limited information)
Tidak ada lawan yang jelas mengenai penggunaan alkohol semasa mengambil Emtrix Nail Treatment.Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Asid laktik kerana tidak ada maklumat mengenai interaksi ubat.Ia dianggap selamat untuk digunakan Emtrix Nail Treatment dan mengambil alkohol.Emtrix Nail Treatment, apabila disapu, tidak diketahui untuk berinteraksi dengan alkohol yang diambil secara oral.

Amaran Kehamilaan (Limited information)
Gliserol dalam apa jua bentuk tidak selamat semasa mengandung tetapi terdapat data terhad kepada menunjukkan sebaliknya.Tiada langkah-langkah keselamatan yang diperlukan di kalangan wanita hamil.pesakit hamil atau menyusukan anak perlu mempunyai perundingan adoctor sebelum penggunaan Emtrix Nail TreatmentTerdapat data yang terhad tentang penggunaan Emtrix Nail Treatment semasa mengandung dalam kajian haiwan dan kajian manusia. Oleh itu, perlu digunakan secara berhati-hati dalam kehamilan.

Amaran Penyusuan (Limited information)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Gliserol dikumuhkan dalam susu ibu manusia tetapi ia dianggap tidak menyebabkan apa-apa kemudaratan kepada bayi menyusu.Asid laktik mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Tiada langkah berjaga-jaga keselamatan diperlukan dalam wanita menyusu.Ia tidak diketahui jika diedarkan di dalam susu ibuEmtrix Nail Treatment tidak diketahui diserap secara sistematik apabila disapu. Ia juga dinasihatkan untuk mengelakkan penggunaan Emtrix Nail Treatment pada bahagian payudara dalam tempoh penyusuan.

Amaran Memandu (Limited information)
Ia dianggap selamat untuk mengambil Gliserol dalam kebanyakan orang tetapi berhati-hati harus menjalankan sekiranya kesan sampingan seperti pening dan sakit kepala hadir yang boleh memberi kesan kepada keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.Asid laktik tidak menjejaskan perhatian umum dan menjejaskan keupayaan untuk memandu.Apabila digunakan semasa memandu, Emtrix Nail Treatment boleh membuat wawasan yang hendak kabur untuk beberapa ketika. Oleh itu, pesakit perlu mengambil masa untuk wawasan mereka untuk dibersihkan sebelum memandu.Emtrix Nail Treatment biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang (Limited information)
Tiada pelarasan dos diperlukan pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang tetapi berhati-hati perlu diambil untuk mengelakkan pengambilan yang berlebihan yang boleh membawa kepada dehidrasi yang teruk dan kegagalan buah pinggang.pelarasan dos tidak diperlukan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang.Emtrix Nail Treatment adalah selamat untuk digunakan oleh pesakit yang mengalami penyakit buah pinggang.Emtrix Nail Treatment topikal tidak digalakkan untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk.

Amaran Hati (Limited information)
Tidak ada keperluan untuk pelarasan dos apabila diambil secara lisan walaupun Gliserol meluas dimetabolismekan oleh hati.Asid laktik adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati.Emtrix Nail Treatment adalah selamat untuk digunakan oleh pesakit yang mengalami penyakit hati.Emtrix Nail Treatment topikal adalah selamat untuk digunakan dalam pesakit dengan kemerosotan hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Emtrix malaysia dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Kerengsaan kulit bersebelahan kuku 
 2. Perubahan warna kuku 
 3. Pengasingan kuku yang terjangkit 

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Loya, muntah, cirit-birit, ruam kulit, Gatal, Dehidrasi, Pening, Sakit kepala, Sesak nafas

pembakaran lembut kulit, stinging sensasi, mengupas kulit, kecacatan pada kulit

Gatal-gatal, Kerengsaan, sensasi rasa pedih, Penglihatan kabur


kerengsaan kulit, kemerahan kulit , rasa terbakar pada kulit, ruam kulit

1. Saya terlupa untuk mengguna satu dos ubat emtrix malaysia. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengguna satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan penggunaan dos yang tidak diguna tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengguna dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengguna dos ubat emtrix malaysia daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengguna ubat emtrix malaysia lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Penggunaan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.


3. Bolehkah emtrix malaysia diguna disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
N/A
4. Adakah selamat untuk mengguna emtrix malaysia semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan emtrix malaysia bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.
 

5. Adakah selamat untuk mengguna ubat emtrix malaysia ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan emtrix malaysia semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.

6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengguna ubat emtrix malaysia?
 
N/A

7. Saya terguna satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengguna satu dos ubat emtrix malaysia yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.

8. Adakah ubat emtrix malaysia selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat emtrix malaysia selamat digunakan jika dos yang diguna adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.


9. Berapa kali sehari perlu saya sapu ubat emtrix malaysia?
 
Dos dan kekerapan penggunaan ubat emtrix malaysia bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.1. Saya terlupa untuk mengguna satu dos ubat emtrix malaysia. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengguna satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan penggunaan dos yang tidak diguna tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengguna dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengguna dos ubat emtrix malaysia daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengguna ubat emtrix malaysia lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Penggunaan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.


3. Bolehkah emtrix malaysia diguna disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
N/A
4. Adakah selamat untuk mengguna emtrix malaysia semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan emtrix malaysia bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.
 

5. Adakah selamat untuk mengguna ubat emtrix malaysia ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan emtrix malaysia semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.

6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengguna ubat emtrix malaysia?
 
N/A

7. Saya terguna satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengguna satu dos ubat emtrix malaysia yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.

8. Adakah ubat emtrix malaysia selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat emtrix malaysia selamat digunakan jika dos yang diguna adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.


9. Berapa kali sehari perlu saya sapu ubat emtrix malaysia?
 
Dos dan kekerapan penggunaan ubat emtrix malaysia bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Topical
Mechanisme Tindakan

Gliserol adalah ejen penghidratan yang menyebabkan pergerakan air dari angkasa extravascular ke dalam plasma dengan osmosis. Ia juga berfungsi untuk menyekat reseptor batuk deria dalam saluran pernafasan.

Asid laktik adalah agen pelincir. Ia biasanya digunakan untuk pelincir dan melembapkan kulit.

Emtrix Nail Treatment kerja sama seperti air mata semula jadi jatuh dan membantu untuk melegakan inconvinence dan rasa terbakar yang disebabkan oleh kekeringan mata.


Emtrix Nail Treatment apabila digunakan secara topikal, menggalakkan penghidratan keratin dan pecahan pertumbuhan kulit yang tidak normal dalam keadaan kulit kering dengan meningkatkan pengambilan air pada lapisan kulit. Ia juga mempunyai sifat anti-gatal.

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Oct 19 2020 03:05:31 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Emtrix Nail Treatment boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Emtrix Nail Treatment boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Hafiz Jalil
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it. Lihat Lagi Lihat Lagi
Ismail Mohd Baroja
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future. Lihat Lagi Lihat Lagi