Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu

Cinnarizine

Penerangan Tentang Cinnarizine

Kegunaan Cinnarizine

Cinnarizine is commonly used in the treatment of meniere's disease. it is also used to control motion sickness and vertigo.

Bagaimana Cinnarizine Berfungsi

Cinnarizine terpilih Menghalang kalsium kemasukan ke dalam sel-sel depolarized. Oleh itu, ia mengurangkan ion kalsium percuma yang boleh didapati dengan induksi dan penyelenggaraan penguncupan otot licin.

Kesan Sampingan Cinnarizine

Loya, Muntah, Upper sakit perut, pencernaan yang terganggu, sifat tidur, Mengantuk, Berat badan, Hiperhidrosis, Keletihan, Lesu

Dikemaskinikan pada : Tue Oct 17 2023 15:54:35 GMT+0800 (Malaysia Time)

Amaran Tentang Cinnarizine

Arak Tidak Disarankan

Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Cinnarizine. Mengambil Cinnarizine dengan alkohol boleh meningkatkan kesan sedatif Cinnarizine.

Kehamilan Data Terhad

Cinnarizine mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Tiada kajian manusia dikenali mengenai keselamatan kehamilan. Manfaat daripada penggunaan Cinnarizine di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Penyusuan Data Terhad

Cinnarizine mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa laktasi. Ia tidak diketahui jika Cinnarizine dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Sila berjumpa dengan doktor.

Memandu Kenderaan Tidak Disarankan

Jangan memandu kecuali anda sihat. Cinnarizine boleh menyebabkan kesan sampingan seperti ubat pelali yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Buah Pinggang Guna Dengan Berhati-hati

Cinnarizine harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang. pelarasan dos Cinnarizine mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Hati Data Terhad

Cinnarizine harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan hati. pelarasan dos Cinnarizine mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Tanya Doktor Percuma