Livolin Forte Capsule

Livolin Forte Capsule

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
RM 157.00
Tekan untuk menebus baucar
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
50 tablets x 2 (1 box)


Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Komposisi & Dos
Livolin forte diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Phospholipid (300Mg)
 • Vitamin B1 (10Mg)
 • Vitamin B2 (6Mg)
 • Vitamin B6 (10Mg)
 • Nicotinamide (30Mg)
 • Vitamin E (10Mg)
 
Bahan-bahan ini melambatkan proses kerosakan sel dan membantu tisu dalam metabolisma lemak.

Kesan ubat Livolin forte bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.
 
Anda boleh membeli ubat Livolin forte daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 kapsul dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Mega Lifesciences. 


Cara pengambilan Livolin forte? 
Telan kapsul tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor. Ambil ubat ini 2-3 kali sehari selepas makan.
 

Amaran
Sebelum mengambil ubat Livolin forte, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Livolin forte atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti
 • Ulser peptik yang aktif
 • Infarksi miokardial akut
 • Reaksi alergi
 • Anemia
 • Gangguan pendarahan
 • Aritmia jantung
 • Diabetes mellitus
 • Penyakit mata
 • Hyperthyroidism
 
Sila berhenti daripada mengambil ubat  Livolin forte jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.
 
Tindak balas antara ubat Livolin forte:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum mengambilnya.
 • Amiodarone
 • Arsenic trioxide
 • Carbamazepine
 • Chloramphenicol
 • Ciprofloxacin
 • Cyclosporine
 • Levodopa
 • Levofloxacin
 • Methotrexate
 • Niacin

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Livolin forte.
 
Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:
 
 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Simpan ubat ini pada suhu bilik
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Alkohol (Limited information)
Alkohol boleh lagi merosakkan hati jika diambil bersama-sama dengan Livolin Forte Capsule secara lisan. Walau bagaimanapun, ia adalah selamat untuk mengambil alkohol jika Livolin Forte Capsule digunakan topically. Sila berjumpa dengan doktor.Tidak ada interaksi berbahaya yang dikenalpasti antara Livolin Forte Capsule / Thiamine dan alkohol dan sebenarnya, pesakit beralkohol diberi Livolin Forte Capsule secara intravena kerana mereka mungkin mengalami masalah penyerapan Livolin Forte Capsule.Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan riboflavin (Livolin Forte Capsule) kerana tidak ada interaksi telah direkodkan.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Livolin Forte Capsule.Tidak ada interaksi dan risiko yang dikenal pasti apabila mengambil alkoho dengan Livolin Forte Capsule.

Amaran Kehamilaan (Limited information)
Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Livolin Forte Capsule semasa mengandung dalam kajian haiwan dan kajian manusia. Oleh itu, berhati-hati penggunaan perlu diamalkan semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.Livolin Forte Capsule / Thiamine mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.Kajian ke atas haiwan dan manusia telah membuat kesimpulan pengambilan vitamin B12 adalah selamat dan penting semasa mengandung. Ia adalah dinasihatkan untuk mengikuti keperluan harian yang ditetapkan oleh badan penguatkuasa.Livolin Forte Capsule mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.Tidak ada data yang diberikan bagi kategori FDA Livolin Forte Capsule. Walau bagaimanapun, tidak ada komplikasi kehamilan janin atau ibu telah dilihat sama ada berlebihan atau kekurangan Livolin Forte Capsule. Oleh kerana terdapat 10% kehamilan yang kekurangan dengan Livolin Forte Capsule, ibu-ibu ini disyorkan untuk mengambilnya sebagai makanan tambahan semasa mengandung.

Amaran Penyusuan (Limited information)
Livolin Forte Capsule adalah selamat untuk digunakan sebagai agen topikal atau lisan semasa menyusukan anak.Livolin Forte Capsule / Thiamine adalah selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data terhad dalam manusia menunjukkan bahawa Livolin Forte Capsule / Thiamine tidak mewakili risiko besar kepada bayi dan sebenarnya, keperluan untuk itu meningkat dalam tempoh penyusuan.Livolin Forte Capsule dikeluarkan dalam susu ibu, dan ia penting untuk keperluan pertumbuhan bayi juga.Vitamin 6 / Pyridoxine mungkin selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data kajian manusia yang terhad mencadangkan bahawa vitamin ini tidak menyebabkan risiko besar kepada bayi dan dos yang lebih dekat ke tahap fisiologi tidak memberi kesan ke atas pengeluaran susu.Ia adalah selamat untuk menyusukan bayi dengan pengambilan Livolin Forte Capsule kerana ia adalah satu komponen normal susu manusia.

Amaran Memandu (Limited information)
Livolin Forte Capsule biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Livolin Forte Capsule / Thiamine tidak mempunyai kesan ke atas keupayaan untuk memandu.Livolin Forte Capsule biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Livolin Forte Capsule / Pyridoxine tidak memberi kesan ke atas keupayaan untuk memandu.Kesan ke atas keupayaan untuk memandu atau pengendalian mesin semasa mengambil Livolin Forte Capsule tidak diketahui. Walau bagaimanapun, ia adalah disyorkan untuk berhenti jika kesan sampingan Livolin Forte Capsule menjejaskan keupayaan untuk memandu.

Amaran Buah Pinggang (Limited information)
Livolin Forte Capsule adalah selamat untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.Kajian mendapati bahawa dos Livolin Forte Capsule / Thiamine yang tinggi sebenarnya boleh membalikkan serangan awal penyakit buah pinggang disebabkan diabetes.Tiada pelarasan dos diperlukan untuk mereka yang mempunyai kerosakkan buah pinggang.Livolin Forte Capsule diberikan sebagai makanan tambahan disebabkan oleh kekurangan yang biasa dialami oleh pesakit dengan kegagalan buah pinggang kronik.Walaupun Livolin Forte Capsule biasanya diambil sebagai makanan tambahan, tetapi ia perlu diambil dengan berhati-hati untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang. Sila berjumpa dengan doktor anda untuk maklumat lanjut mengenai keselamatan Livolin Forte Capsule apabila diambil oleh pesakit dengan penyakit buah pinggang.

Amaran Hati (Limited information)
pelarasan dos diperlukan pada pesakit dengan kemerosotan hati apabila digunakan secara lisan. Sila berjumpa dengan doktor.Livolin Forte Capsule / Thiamine diberikan kepada pesakit alkohol untuk mencegah perkembangan Wernicke encephalopathy.pelarasan dos tidak diperlukan untuk pesakit yang mempunyai penyakit.Livolin Forte Capsule diberikan sebagai vitamin tambahan dan koenzim Livolin Forte Capsule didapati jauh lebih rendah daripada biasa pada pesakit dengan penyakit hati.Livolin Forte Capsule sebagai makanan tambahan untuk pesakit dengan penyakit hati harus digunakan dengan berhati-hati. Ia bertindak sebagai antioksidan dan boleh dicadangkan sebagai rawatan alternatif untuk penyakit hati berlemak tanpa alkohol (NAFLD) untuk mengelakkan ia daripada merosot ke steatohepatitis tanpa alkohol dan sirosis. Walau bagaimanapun, ujian klinikal multicentric dan jangka panjang masih diperlukan untuk mengesahkan faedah muktamad itu.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan
 
Selain dari fungsi tersebut Livolin forte dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya 
 2. Perut kembung
 3. Kurang selera makan
 4. Cirit -birit 
 5. Kekejangan abdomen
 6. Penglihatan kabur
 7. Pening
 8. Kegelisahan
 
Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.
 Kulit kering, kerengsaan kulit, kulit kemerahan, rasa panas, fungsi hati yang tidak normal

sensasi hangat, Kesemutan, pruritus dan urtikaria, sakit, kesusahan pernafasan, Angioedema, pendarahan gastrousus, Transient vasodilation dan hypotensi, keruntuhan Vascular, kejutan Anaphylactic

Perubahan warna air kencing ke kuning

neuropati periferal teruk, deria sentuhan menurun, sakit kepala, hilang selera makan, loya, kebas atau kesemutan, kerosakan saraf

Tekanan darah tinggi, Myopathy, Thrombophlebitis, keletihan, lemah, loya, sakit kepala, pening, kabur penglihatan , Kembung perut, Cirit-birit

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Livolin forte. Apakah yang patut saya buat.
 
Sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat jika terlupa mengambil satu dos ubat tersebut. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Livolin forte daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Livolin forte lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Livolin forte diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Tiada maklumat tentang pengambilan minuman beralkohol dan kesan sampingannya semasa mengambil ubat ini. Namun anda dikehendaki meminta nasihat doktor. Walau apa pun, jangan ambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari

 
4. Adakah selamat untuk mengambil Livolin forte semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Livolin forte bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Livolin forte ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Livolin forte semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Livolin forte?
 
Ia tidak digalakkan. Livolin forte mungkin menyebabkan anda rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Ia juga boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia juga boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Livolin forte membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Livolin forte yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 

9. Berapa lama saya perlu menggunakan Livolin forte sebelum saya melihat peningkatan keadaan saya?

Pengguna ubat ini akan melihat peningkatan keadaan dalam masa 2 minggu. Masa-masa ini mungkin tidak mencerminkan apa yang mungkin anda alami atau bagaimana anda menggunakan ubat ini. Sila berunding dengan doktor anda untuk mengetahui berapa lama anda perlu menggunakan Livolin forte. 

10. Bilakah masa yang perlu saya ambil ubat ini, sebelum atau selepas makan?

Ubat ini patut di ambil selepas makan. Tolong gunakan ubat ini seperti apa yang dinasihati doktor.

11. Adakah ubat Livolin forte selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Livolin forte selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
12. Bolehkah ubat Livolin forte dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana ia akan membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda digalakkan untuk meminta nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom-simptom ‘withdrawal’.
 
13. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Livolin forte?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Livolin forte bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.
 


1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Livolin forte. Apakah yang patut saya buat.
 
Sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat jika terlupa mengambil satu dos ubat tersebut. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Livolin forte daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Livolin forte lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Livolin forte diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Tiada maklumat tentang pengambilan minuman beralkohol dan kesan sampingannya semasa mengambil ubat ini. Namun anda dikehendaki meminta nasihat doktor. Walau apa pun, jangan ambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari

 
4. Adakah selamat untuk mengambil Livolin forte semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Livolin forte bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Livolin forte ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Livolin forte semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Livolin forte?
 
Ia tidak digalakkan. Livolin forte mungkin menyebabkan anda rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Ia juga boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia juga boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Livolin forte membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Livolin forte yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 

9. Berapa lama saya perlu menggunakan Livolin forte sebelum saya melihat peningkatan keadaan saya?

Pengguna ubat ini akan melihat peningkatan keadaan dalam masa 2 minggu. Masa-masa ini mungkin tidak mencerminkan apa yang mungkin anda alami atau bagaimana anda menggunakan ubat ini. Sila berunding dengan doktor anda untuk mengetahui berapa lama anda perlu menggunakan Livolin forte. 

10. Bilakah masa yang perlu saya ambil ubat ini, sebelum atau selepas makan?

Ubat ini patut di ambil selepas makan. Tolong gunakan ubat ini seperti apa yang dinasihati doktor.

11. Adakah ubat Livolin forte selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Livolin forte selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
12. Bolehkah ubat Livolin forte dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana ia akan membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda digalakkan untuk meminta nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom-simptom ‘withdrawal’.
 
13. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Livolin forte?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Livolin forte bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.
 


Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan

Livolin Forte Capsule adalah terbitan B3- vitamin yang terlibat dalam beberapa laluan metabolik dan ia juga mempunyai sifat anti-radang.

Thiamine adalah enzim penting yang membentuk pirofosfat thiamine apabila digabungkan dengan ATP dan terlibat dalam metabolisme karbohidrat

Livolin Forte Capsule berfungsi sebagai komponen flavoprotein enzim yang bekerja bersama-sama bagi keperluan tisu pernafasan, juga untuk penggunaan tenaga dan penukaran triptofan kepada niasin.

Livolin Forte Capsule atau Pyridoxine adalah vitamin larut air yang terlibat dalam metabolisme karbohidrat, protein dan lemak. Ia membantu dalam pembentukan hemoglobin, sintesis GABA dalam CNS dan pelepasan glikogen yang disimpan dalam hati dan otot.

Tokoferol adalah komponen yang paling lazim dijumpai di dalam Livolin Forte Capsule dan alpha tocopherols adalah yang paling aktif dan didapapti secara berleluasa dalam alam semula jadi. Ia adalah vitamin larut lemak dan bertindak dengan melindungi sel darah merah dari pecah dan melindungi membran terhadap serangan radikal bebas.

Maklumat dikemas kini pada: : Thu Oct 15 2020 08:48:11 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Livolin Forte Capsule boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Livolin Forte Capsule boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

nur syahida
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service Lihat Lagi Lihat Lagi
Gurunathan Govindan
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home. Lihat Lagi Lihat Lagi