Valens Myotein Whey Protein

Valens Myotein Whey Protein

(4.8)
RM 80.00
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Per 100 g Whey protein conc , soy lecithin , protein 79.8 g , fat 8 g , monounsaturated fat 2.1 g , polyunsaturated fat 0.2 g , saturated fat 5.7 g , trans fat 0.4 g , cholesterol 220 mg , carbohydrate 6.1 g , lactose 6.1 g , Ca 410 mg , Na 200 mg , Fe 0.9 mg. Energy: 415 kCal
Pembungkusan
1 tin (300g)


filza aqilah Azmi
(5)
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you! Lihat Lagi Lihat Lagi
Faizah Ismail
(5)
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition Lihat Lagi Lihat Lagi
Dengan Kerjasama

Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
-
Komposisi & Dos

Myotein diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Per 100 g Whey protein conc, soy lecithin, protein 79.8 g, fat 8 g, monounsaturated fat 2.1 g, polyunsaturated fat 0.2 g, saturated fat 5.7 g, trans fat 0.4 g, cholesterol 220 mg, carbohydrate 6.1 g, lactose 6.1 g, Ca 410 mg, Na 200 mg, Fe 0.9 mg. Energy: 415 kCal

Kesan ubat Myotein bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak baik, sila beritahu terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Makanan ini sepatutnya hanya dimakan mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor. Ia dikeluarkan oleh Pharm-D. 

Cara pengambilan Myotein?
Sila ambil susu ini mengikut nasihat doktor.

Nasihat Pakar

Bagaimanakah ia berfungsi?
 • Ia memberi kita nutrien yang bagus dan seimbang untuk kesihatan.
 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Myotein.
 • Tempoh bagi ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.

Nasihat umum untuk Myotein:
 • Simpan Myotein di dalam suhu bilik. 
 • Myotein tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Berhenti mengambil Myotein atau maklumkan kepada doktor jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Myotein mempunyai beberapa kesan sampingan yang boleh dialami, para pengguna dinasihati membaca panduan yang tertera dengan teliti sebelum membuat sebarang keputusan.
Amaran
Sebelum mengambil ubat Myotein, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Myotein atau apa-apa ramuannnya

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Myotein jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Myotein:

Tindak balas adalah mengikut individu tersebut. Sila berbual bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Alkohol

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Myotein.

Sila ingati poin-poin di bawah sebagai amaran:

 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol akan memberi kesan buruk kepada hati jika diambil bersama ubat ini
Amaran Alkohol (Limited information)

Amaran Kehamilaan (Limited information)

Amaran Penyusuan (Limited information)

Amaran Memandu (Limited information)

Amaran Buah Pinggang (Limited information)

Amaran Hati (Limited information)

Kesan sampingan

Mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 • Loya 
 • Muntah
 • Ruam kulit
 • Alahan 

Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sempurna. Sila beritahu kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. 

Soalan Lazim
 
1. Bolehkah Myotein diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Myotein 

2. Adakah selamat untuk mengambil Myotein semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Myotein bagi wanita hamil. 
 
3. Bolehkah Myotein diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Myotein Tindak balas antara ubat ini dengan alkohol berkemungkinan akan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini.

4. Saya termakan satu dos makanan tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Myotein yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk duduk dan bincang bersama doktor dengan kadar segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 
5. Bolehkah saya mengambil ubat Myotein disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Myotein selamat untuk diambil bersama dengan suplemen-suplemen lain. Tetapi anda dinasihatkan supaya beritahy doktor anda terlebih dahulu tentang pengambilan ubat ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil ubat ini.
 
6. Adakah ubat Myotein selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Myotein selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
7. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Myotein?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Myotein bergantung kepada penyakit anda.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan

Maklumat dikemas kini pada: : Wed Jan 29 2020 02:55:53 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Valens Myotein Whey Protein boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Valens Myotein Whey Protein boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor