Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

Omezole 20mg Capsule

Preskripsi Diperlukan Tidak mempunyai preskripsi? Klik di sini

RM 35.40
 Cashback
Voucher
Pembungkusan

Pilih Varian dan KuantitiProduk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dikilangkan oleh

Hovid

Bahan Aktif

omeprazole 

Pengenalan Omezole 20mg Capsule

Omezole 20mg Capsule tergolong dalam kelas ubat-ubatan yang dikenali sebagai proton pump inhibitor (PPI). Ubat ini harus diambil satu jam sebelum makan, sebaiknya pada waktu pagi. Dos bergantung kepada keperluan kondisi yang dirawat dan bagaimana anda bertindak balas terhadap ubat tersebut. Anda perlu terus mengambilnya seperti yang ditetapkan, walaupun gejalanya telah hilang. Anda akan meningkatkan efikasi ubat dengan mengambil makanan dalam kuantiti yang sdikti secara kerap dan mengelakkan minuman berkafein seperti teh dan kopi serta makanan pedas atau berlemak. Sebelum mengambil ubat ini, maklumkan kepada doktor anda jika anda mengalami atau menghidap komplikasi hati yang teruk, reaksi alahan terhadap ubat serupa, atau menghidap masalah tulang rapuh. Banyak ubat lain boleh mempengaruhi atau dipengaruhi oleh ubat ini. Beritahu doktor anda tentang semua ubat lain yang anda ambil untuk memastikan ia selamat. Wanita hamil atau menyusukan anak juga harus merujuk kepada doktor sebelum mengambil ubat ini.
Langkah berjaga-jaga bagi Omezole 20mg Capsule

-
Amaran Pengambilan Alkohol( Selamat )
Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan Omezole 20mg Capsule. Memakan Omezole 20mg Capsule dengan alkohol tidak akan campur tangan dengan cara kerja ubat.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Sama ada kajian pada haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin (teratogenik atau embryocidal atau lain-lain) dan ada yang tidak dikawal kajian di kalangan wanita atau kajian di kalangan wanita dan haiwan tidak disediakan. ubat perlu diberikan hanya jika faedah yang berpotensi mewajarkan potensi risiko kepada janin. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi ( Selamat )
Omezole 20mg Capsule dikumuhkan dalam jumlah yang kecil dalam susu ibu tetapi tidak mungkin untuk mempengaruhi kanak-kanak itu apabila dos terapeutik digunakan.

Amaran Jika Memandu ( Selamat )
Omezole 20mg Capsule biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal ( Selamat )
Omezole 20mg Capsule boleh digunakan pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati ( Selamat )
Metabolisme Omezole 20mg Capsule pada pesakit dengan disfungsi hati terjejas, menyebabkan peningkatan AUC. Omezole 20mg Capsule tidak menunjukkan sebarang kecenderungan untuk mengumpul dengan sekali dos setiap hari.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kembung perut, loya, sakit perut Muntah, Insomnia, Sakit kepala, Cirit-birit, sembelit

N/A

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jan 11 2022 11:35:07 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Omezole 20mg Capsule boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Omezole 20mg Capsule boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?