Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Cara Penggunaan Prevacid FDT 30mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Prevacid FDT 30mg Tablet. Mengambil alkohol meningkatkan keasidan dalam perut anda, itu boleh memburukkan lagi gejala dan mengurangkan keberkesanan Prevacid FDT 30mg Tablet.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)
Prevacid FDT 30mg Tablet tidak digalakkan semasa kehamilan. kajian haiwan telah menunjukkan tiada risiko untuk janin. Walau bagaimanapun, terdapat adalah terhad yang terkawal kajian pembiakan manusia. Manfaat dan risiko menggunakan Prevacid FDT 30mg Tablet mesti betul ditimbang jika penggunaan itu adalah perlu semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Prevacid FDT 30mg Tablet penggunaan harus dielakkan semasa menyusukan anak. Terhad kajian Aminal mencadangkan bahawa terdapat beberapa jumlah Prevacid FDT 30mg Tablet dikumuhkan dalam susu. Walau bagaimanapun, ia tidak diketahui jika Prevacid FDT 30mg Tablet dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)
Jangan memandu kecuali anda sihat. Prevacid FDT 30mg Tablet boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening, gangguan vertigo, visual atau mengantuk, semua yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Selamat)
Prevacid FDT 30mg Tablet adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. pelarasan dos Prevacid FDT 30mg Tablet mungkin tidak diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Prevacid FDT 30mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan sederhana kepada kemerosotan hepatik yang teruk. Pengurangan dos harian Prevacid FDT 30mg Tablet dan pemantauan ujian fungsi hati diperlukan untuk pesakit-pesakit ini. Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Cirit-birit, sakit perut, loya, Dispepsia, kembung perut, keletihan, sakit kepala, pening, mulut kering, ruam kulit

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jun 28 2022 05:20:07 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Prevacid FDT 30mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Prevacid FDT 30mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?