Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Singulair diperbuat daripada bahan berikut: -

 • Montelukast Na (4mg) 

Kesan ubat Singulair bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Singulair daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 28 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Merck Sharp & Dohme

Cara pengambilan Singulair?
Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Singulair 10mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Langkah berjaga-jaga bagi Singulair 10mg Tablet

Sebelum mengambil ubat Singulair, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:

 • Serangan asma akut
 • Penggunaan aspirin atau penggunaan NSAIDS
 • Kehamilan dan penyusuan
 • Hypersensitiviti kepada Singulair atau mana-mana komponennya

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Singulair jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Singulair:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Phenobarbitone
 • Gemfibrozil

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Singulair.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. 
 • Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Mengambil Singulair 10mg Tablet dengan alkohol boleh ada tambahan kesan dalam menyebabkan sakit kepala, pening, dan loya.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)
Singulair 10mg Tablet mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah gagal untuk menunjukkan kesan buruk kepada janin dan ada beberapa kajian manusia yang terbatas. Walau bagaimanapun, faedah mungkin lebih besar risiko untuk penggunaan di kalangan wanita hamil. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Singulair 10mg Tablet dikumuhkan dalam susu haiwan. Walau bagaimanapun, tidak ada data dalam kajian manusia yang menunjukkan perkumuhan dalam susu ibu manusia. Singulair 10mg Tablet boleh digunakan hanya apabila manfaat lebih besar daripada risiko penyusuan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Singulair 10mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Selamat)
Singulair 10mg Tablet dimetabolismakan melalui laluan biliary. pelarasan dos adalah tidak perlu bagi pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Singulair 10mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kajian hati. Tiada pelarasan dos Singulair 10mg Tablet diperlukan dalam pesakit yang ringan kemerosotan hepatik sederhana. Tidak mencukupi data pada pesakit dengan kemerosotan hepatik yang teruk. sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi Singulair dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Jangkitan respirasi atas
 2. Kecenderungan pendarahan meningkat
 3. Trombositopenia
 4. Hipersensitiviti termasuk anafilaksis
 5. Gangguan psikiatri
 6. Pening, mengantuk, paraesthesia / hypoesthesia
 7. Palpitasi
 8. Epistaxis
 9. Eosinofilia pulmonari
 10. Cirit-birit, mual, muntah
 11. Peningkatan ALT & AST
 12. Angioedema, lebam, eritema multiforme & nodosum, pruritus, ruam, urtikaria
 13. Arthralgia, myalgia termasuk kejang otot
 14. Enuresis pada kanak-kanak
 15. Asthenia / keletihan
 16. Edema
 17. Pyrexia.

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.
Sakit kepala, pening, sukar tidur (insomnia), sakit perut, cirit-birit, loya, Upper jangkitan pernafasan, Rash, muntah, hasutan, kebimbangan

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jun 28 2022 08:05:06 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Singulair 10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Singulair 10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?