Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online
Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online
Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online
Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online

Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 52.80
RM 37.20
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Harga berpatutan Dijamin
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Harga berpatutan Dijamin
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online

Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s

RM 37.20

Product Overview

Produk Serupa

Dos

Multivites diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:

 • Vitamin C (Ascorbic acid) 180 mg
 • Vitamin B3 (Nicotinamide) 60 mg
 • Vitamin B6 (Pyridoxine hydrochloride) 10 mg
 • Vitamin B2 (Riboflavin) 8.5 mg
 • Vitamin B1 (Thiamine hydrochloride) 7.5 mg
 • Calcium (from Calcium carbonate) 40 mg
 • Vitamin B5 (Pantothenic acid) 20 mg
 • Vitamin D3 400 IU
 • Choline bitartrate 25 mg
 • Iron (from Ferrous sulfate) 5 mg
 • Folic acid 200 mcg
 • Inositol 25 mg
 • Manganese (from Manganese sulfate) 2 mg
 • Magnesium (from Magnesium oxide) 17.5 mg
 • Potassium (from Potassium sulfate) 25 mg
 • Vitamin E 20 IU
 • Vitamin A 5000 IU
 • Vitamin B12 (Cyanocobalamin) 10 mcg
 • Zinc (from Zinc oxide) 5 mg
 • Biotin 25 mcg

Kesan vitamin Multivites bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos vitamin yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihatkan untuk mengambil vitamin ini semasa makan atau selepas makan. vitamin ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli vitamin Multivites dari farmasi terdekat. Terdapat juga beberapa versi yang lain. Secara umumnya, vitamin ini tidaklah dianggap terlalu mahal. Ia biasanya datang di dalam botol yang mengandungi 30 hingga 120 biji pil dan boleh diambil seperti yang tertera pada bungkusan.

Sila semak tarikh luput di atas paket vitamin. Ia dihasilkan oleh Blackmores

Cara pengambilan Multivites? - Telan pil tersebut bersama minuman segelas cawan. Vitamin yang boleh dikunyah haruslah dikunyah sebelum menelannya. Ambil mengikut dos harian yang sudah ditetapkan pada panduan vitamin.


Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi-fungsi di atas tentang Multivites dan kegunaannya, terdapat kesan sampingan yang boleh dihadapi jika vitamin ini diambil secara berlebihan. Berikut adalah senarai kesan sampingan jika diambil secara berlebihan:

 1. Loya
 2. Alahan
 3. Gangguan perut
 4. Kerengsaan
 5. Sakit kepala
 6. Rasa kelat dalam mulut
 7. Melemahkan sistem imunisasi badan
 8. Pewarnaan gigi
 9. Peningkatan kencing
 10. Pendarahan perut
 11. Kadar denyut jantung yang tidak seimbang
 12. Kekeliruan
 13. Lemah-lemah otot 
 14. Rasa lemas

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika vitamin yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Wed Jun 26 2024 13:45:01 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Blackmores Multivitamins + Minerals Tablet 30s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
vyee wong
5/5
Fast response
Fahrin Alfan
5/5
Very accommodative.. fast responses and reasonable price. I'll definitely recommend this to my family and friends! 5 stars service!
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊