Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Neurobion Tablet 10s (strip)

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 10.50
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Neurobion Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Neurobion Tablet 10s (strip)

RM 10.50

Product Overview

Pengenalan Neurobion Tablet 10s (strip)

Neurobion merupakan gabungan dos tinggi tiga vitamin neurotropik penting (B1, B6, dan B12). Vitamin B1, B6, dan B12 amat penting untuk metabolisme sistem saraf. Beberapa kajian telah menunjukkan keberkesanannya dalam penjanaan semula saraf.

Tahukah anda bahawa vitamin B1 adalah penting untuk proses metabolik? Vitamin B1 juga dikenali sebagai thiamin atau tiamin, adalah vitamin B yang membolehkan badan menggunakan karbohidrat sebagai tenaga. Ia diperlukan untuk metabolisme glukosa dan penting untuk fungsi saraf, otot, dan jantung. Selain itu, vitamin B6  mempunyai sifat analgesik manakala vitamin B12 menggalakkan pembentukan sel darah dan melindungi sistem saraf daripada proses degeneratif. Fungsi serta pautan biokimia yang bermanfaat di antara kedua-dua vitamin ini lebih berkesan jika digunakan bersama.

Kebaikan/Manfaat

  • Neurobion digunakan untuk merawat gangguan neurologi yang disebabkan oleh gangguan dalam fungsi metabolik yang dipengaruhi oleh vitamin B kompleks.
  • Neurobion juga disyorkan untuk rawatan neuritis saraf tulang belakang dan neuralgia, terutamanya paresis muka, sindrom serviks, sakit pinggang dan ischialgia.

Dos

Neurobion diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
  • Vitamin B1 (thiamine disulfide) - 100 mg
  • Vitamin B6 (pyridoxine hydrochloride) - 200 mg
  • Vitamin B12 (cyanocobalamin) - 200 mcg

Kesan ubat Neurobion bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Neurobion dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Merck.
Cara pengambilan Neurobion?
- Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Neurobion Tablet 10s (strip)

Neurobion ditelan dengan sedikit cecair atau selepas makan tanpa dikunyah.

Cara Pengambilan

Oral

Jenama

Neurobion

Kandungan

Vitamin B1 100 mg , Vitamin B6 200 mg ,Vitamin B12 200 mcg

Dikilangkan oleh

Procter & Gamble

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Cara Penyimpanan Neurobion Tablet 10s (strip)

Simpan di tempat kering di bawah suhu 25°C

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Walaupun kesan sampingan produk ini jarang berlaku, ia masih boleh dialami oleh sesetengah individu. Dapatkan nasihat doktor jika anda mengalami mana-mana gejala berikut: 

  • Cirit-birit
  • Pening dan muntah 
  • Kencing kemerahan dalam tempoh 8 jam pertama dan biasanya hilang dalam masa 48 jam.

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

-Apabila levodopa dan vitamin B6 diambil bersama, keberkesanan levodopa mungkin berkurangan.
-Pyridoxine antagonis, seperti isoniazid, cycloserine, penicillamine, dan hydralazine, boleh mengurangkan keberkesanan vitamin B6 (pyridoxine).
-Diuretik gelung, seperti furosemide, boleh menurunkan paras tiamin dalam darah dari semasa ke semasa.
-Penggunaan jangka panjang ubat penurun asid boleh mengakibatkan kekurangan Vitamin B12.

Amaran Langkah berjaga-jaga

Neuropati di bawah pengambilan jangka panjang (6-12 bulan) daripada >50 mg min dos harian vitamin B6. Akibatnya, dalam kes rawatan jangka panjang, pemantauan tetap dinasihatkan. Memandangkan tablet bersalut filem Neurobion mengandungi sukrosa, penggunaannya tidak digalakkan pada pesakit yang sensitif kepada gula tertentu (intoleransi galaktosa atau fruktosa keturunan yang jarang berlaku, malabsorpsi glukosa-galaktosa, kekurangan Lapp laktase, atau kekurangan sukrosa-isomaltase). Produk ini mengandungi gelatin ikan.

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Neurobion Tablet 10s (strip)

Wanita hamil atau menyusu harus mendapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk ini.

Tentang Neurobion Tablet 10s (strip)

Vitamin B adalah salah satu vitamin penting untuk tubuh. Ini bermakna badan tidak dapat menghasilkan vitamin ini dan hanya boleh mendapatkannya daripada makanan. Terdapat pelbagai jenis vitamin B. Vitamin B1 (thiamin) boleh didapatidalam makanan seperti ham dan susu soya. Vitamin B6 (pyridoxine) boleh didapati dalam pelbagai daging, ikan, tauhu dan produk soya. Vitamin B12 (Mecobalamin) terdapat dalam ayam, ikan, keju dan susu soya. Diet yang seimbang boleh memastikan pengambilan vitamin B yang mencukupi. Makanan tambahan seperti nama_produk adalah satu lagi sumber vitamin B. Vitamin B adalah penting untuk tubuh yang sihat. Walaupun ia tidak menghasilkan tenaga, ia penting untuk membantu tubuh memproses nutrien lain untuk menghasilkan tenaga. Kumpulan vitamin B yang berbeza juga menyokong fungsi sistem saraf, mengekalkan metabolisme badan. Jangan membuat diagnosis dengan sendiri mengenai kekurangan vitamin. Sentiasa rujuk kepada doktor sebelum mengambil suplemen. 

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Fri Jul 05 2024 11:15:01 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Neurobion Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Neurobion Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
WaiYi Feng
5/5
Glad to have stumbled upon this service when I was down with flu a few days ago. The consultation was fuss-free and the attending doctor was very helpful. Thanks for the awesome service!
Vivian Chia
5/5
Good service and very accommodative.. fast responses and reasonable price. I'll definitely recommend this to my family and friends!
Nathan Li
5/5
Good service