Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Adezio 1mg/ml Solution 60ml - DoctorOnCall Farmasi Online
Adezio 1mg/ml Solution 60ml - DoctorOnCall Farmasi Online
Adezio 1mg/ml Solution 60ml - DoctorOnCall Farmasi Online Adezio 1mg/ml Solution 60ml - DoctorOnCall Farmasi Online

Adezio 1mg/ml Solution 60ml

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 9.30
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Adezio 1mg/ml Solution 60ml - DoctorOnCall Farmasi Online

Adezio 1mg/ml Solution 60ml

RM 9.30

Product Overview

Produk Serupa

Cara Penggunaan Adezio 1mg/ml Solution 60ml

Untuk kegunaan oral sahaja. Periksa label untuk melihat arahan sebelum menggunakan ubat ini. Goncang sebelum guna. Sukat menggunakan sudu penyukat yang disediakan. Ubat ini diambil secara makan.

Jenama

Xepa

Bahan Aktif

cetirizine 

Dikilangkan oleh

Xepa-Soul Pattinson

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Adezio Cetrizine Syrup 60ml dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

1. Hilang fokus
2. Muntah 
3. Mengantuk
4. Sakit kepala
5. Pening
6. Kekeringan mulut
7. Loya
8. Sakit perut
9. Keletihan
10. Lemah
11. Radang tekak

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (sama ada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.


Sakit kepala, pening, keletihan, sifat tidur, mulut kering

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Adezio 1mg/ml Solution 60ml

Sebelum mengambil ubat Adezio, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:

· Alahan kulit bengkak dan berbisul
· Kerosakan buah pinggang
· Perkumuhan kretinin rendah
· Alahan kepada ubat Adezio Cetrizine Syrup 60ml atau apa-apa ramuannnya
· Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
· Hipersensitiviti

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Adezio.

Tindak balas antara ubat Adezio Cetrizine Syrup 60ml:
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.

· Xanax
· Gabapentin
· Benadryl
· Alprazolam
· Alkohol

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Adezio.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

· Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
· Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
· Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Adezio 1mg/ml Solution 60ml. Mengambil Adezio 1mg/ml Solution 60ml dengan alkohol boleh memberi kekuasaan kesan depresan CNS.

Amaran Jika Hamil (Data Terhad)

Sehingga kini, Adezio 1mg/ml Solution 60ml tidak mempunyai kajian haiwan yang menunjukkan apa-apa risiko janin. Walau bagaimanapun, tidak ada kajian di kalangan wanita dikawal buat masa wanita itu hamil perlu mengamalkan sikap berhati-hati apabila menggunakan Adezio 1mg/ml Solution 60ml.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Adezio 1mg/ml Solution 60ml dikumuhkan dalam susu manusia tetapi terdapat kajian tidak mencukupi untuk memberikan kesimpulan. Oleh itu, ibu-ibu menyusukan anak dinasihatkan untuk mengelakkan ubat.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Adezio 1mg/ml Solution 60ml biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu jika tidak melebihi 10mg. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Adezio 1mg/ml Solution 60ml harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan sederhana kepada penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Adezio 1mg/ml Solution 60ml mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Adezio 1mg/ml Solution 60ml harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. Tiada pelarasan dos Adezio 1mg/ml Solution 60ml diperlukan melainkan jika kerosakan buah pinggang seiring hadir. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sun Jul 14 2024 14:50:01 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Adezio 1mg/ml Solution 60ml boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Adezio 1mg/ml Solution 60ml boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Fion Khor
5/5
Excellent service and fast reply. Highly recommended.
Anum Jawed
5/5
Quick.. convenient and confidential. From consultation to delivery things moved very rapidly and I was highly satisfied with the service provided by DoctorOnCall. Medications delivered on time and a great way to help if you can’t see a …MoreQuick.. convenient and confidential. From consultation to delivery things moved very rapidly and I was highly satisfied with the service provided by DoctorOnCall. Medications delivered on time and a great way to help if you can’t see a doctor. Highly recommend to everyone. 5 stars without a doubt.
Mardiana Abdul Azis
5/5
very fast reply via whatsapp and over the phone. convenience for me to get the medicine as just done the surgery. recommended for those who have busy lifetime and having issue with transport.