Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online
Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online
Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online
Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online

Augmentin 625mg Tablet 10s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 45.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Produk kehabisan stok.  Bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Augmentin 625mg Tablet 10s - DoctorOnCall Farmasi Online

Augmentin 625mg Tablet 10s

RM 45.00

Product Overview

Cara Penggunaan Augmentin 625mg Tablet 10s

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

GSK

Bahan Aktif

amoxycillin potassium clavulanate 

Dikilangkan oleh

Glaxosmithkline

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Augmentin dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
1. Cirit-birit
2. Candidiasis
3. Jangkitan kulat
4. Loya
5. Muntah
6. Ketidakhadaman
7. Masalah hati
8. Masalah buah pinggang
9. Ruam
10. Pening
11. Sakit kepala
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (sama ada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.


Muntah-muntah, loya, Cirit-birit, Ruam, kulit gatal, luka-luka kulit Raised, Kekuningan kulit

jangkitan kulat, Cirit-birit, loya, muntah, Anaphylaxis, Sakit kepala, pening, Antibiotic collitis berkaitan, Ruam kulit, pruritus

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Augmentin 625mg Tablet 10s

Sebelum mengambil ubat Augmentin, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada kumpulan ubat beta-lactam
 • Alahan kepada penicillin
 • Alahan kepada cephalosporin
 • Masalah hati
 • Penyakit Jaundis 
 • Alahan kepada ubat Augmentin atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Augmentin.
Tindak balas antara ubat Augmentin:
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Probenecid
 • Allopurinol
 • Mycophenolate mofetil
 • Produk darah
 • Aminoglycosides
 • Warfarin
 • Acenocoumarol 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Augmentin.
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)

Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan Augmentin 625mg Tablet 10s.Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan Kalium clavulanate kerana tiada interaksi ubat yang diketahui.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

Augmentin 625mg Tablet 10s telah menunjukkan tiada risiko kepada janin dalam kajian haiwan tetapi tiada kajian yang dikawal dengan baik telah dilakukan ke atas manusia untuk menunjukkan apa-apa masalah yang timbul terutama di trimester 1. Walau bagaimanapun, ia masih lebih baik untuk berunding dengan doktor anda terlebih dahulu sebelum mengambil Augmentin 625mg Tablet 10s.Kalium clavulanate mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan tidak menunjukkan apa-apa kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. A satu kajian menunjukkan bahawa risiko pecah pramatang membran dan enterocolitis pada neonat.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Augmentin 625mg Tablet 10s mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Data manusia yang terhad menunjukkan bahawa Augmentin 625mg Tablet 10s tidak kesegahan dalam susu ibu. Ia boleh menyebabkan kesan sampingan seperti loya atau cirit-birit pada bayi dengan itu keperluan untuk penyusuan perlu dihentikan. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor untuk menilai faedah ke atas risiko mengambil Augmentin 625mg Tablet 10s.Kalium clavulanate dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Terdapat risiko cirit-birit dan jangkitan kulat pada bayi menyusu itu.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Augmentin 625mg Tablet 10s biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Kalium clavulanate boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening dan sakit kepala, semua yang boleh menjejaskan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Augmentin 625mg Tablet 10s harus digunakan dengan berhati-hati bagi pesakit dengan penyakit buah pinggang. pelarasan dos Augmentin 625mg Tablet 10s seperti dos tambahan mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Kalium clavulanate harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Kalium clavulanate mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Augmentin 625mg Tablet 10s harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Augmentin 625mg Tablet 10s dan pemantauan enzim hati mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Pada pesakit dengan penyakit hati, Kalium clavulanate harus digunakan dengan berhati-hati. Dos pentitratan Kalium clavulanate mungkin diperlukan.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Thu Jun 20 2024 22:20:02 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Augmentin 625mg Tablet 10s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Augmentin 625mg Tablet 10s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
FAIZUL FITRI
5/5
Well.. i'm an IT person so i would love to use every single bits of it. DoctorOnCall would ease my problem when my kids are not feeling well as it saves time a lot. Going out in KL is a problem (Plus with traffic jam and so on). Kuddos to all available staffs who stay online for us!
Ainul Basyirah
5/5
Life becomes easier with this kind of service. Wish I've known it sooner. No need to leave the house simply to meet a doctor and get medications. Definitely recommended.
Awin Nurin
5/5
Save time for me! Amazing services