Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) - DoctorOnCall
Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) - DoctorOnCall
Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) - DoctorOnCall Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) - DoctorOnCall

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor. Sila sediakan preskripsi anda semasa pembayaran.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Secara Percuma Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 45.57
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
10s (Box)

Pilih Varian

Baucar

Terms & Conditions

100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM100
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM100.
Penghantara hari sama
Item ini layak untuk penghantaran hari yang sama hanya jika semua item dalam troli anda layak untuk penghantaran hari yang sama. Hanya pengguna yang berdaftar layak untuk penghantaran hari yang sama.
Kuantiti

Product Added to Your Cart

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) - DoctorOnCall

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

RM 45.57

Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Pengenalan Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet  mengandungi acetylcysteine yang merupakan mukolitik intensif yang memecahkan lendiran pekat. Ia juga mengandungi sifat antioksidan untuk membuang toksin.

Ini membolehkan ia melegakan gejala rembesan lendiran yang pekat dalam masalah pernafasan akut dan kronik.

Cara Penggunaan Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Dewasa: Ambil 1 tablet effervescent setiap hari, sebaik-baiknya pada waktu petang.

Semasa fasa akut, rawatan hendaklah diberikan selama 5 hingga 10 hari. Bagi fasa kronik boleh mengambil masa beberapa bulan, atau seperti yang disyorkan oleh doktor.

Cara Pengambilan

Oral

Cara Penyimpanan Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Simpan pada suhu di bawah 25°C dan elakkan dari cahaya dan kelembapan.

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

Gunakan dengan berhati-hati jika mengambil sebarang ubat yang boleh merengsakan mukosa gastrik dan pada pesakit asma atau ulser peptik.
Elakkan pengambilan produk ini bersama dengan:
- Nitrogliserin
- Carbamazepine
- Arang aktif

Amaran Langkah berjaga-jaga

- Jauhkan dari kanak-kanak.
- Tidak sesuai untuk penghidap phenylketonuria.
- Kontraindikasi pada kanak-kanak di bawah umur 2 tahun.

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Data terhad tentang keselamatan penggunaan semasa mengandung atau menyusukan bayi. Dapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk jika mengandung atau menyusukan bayi.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

Anda Boleh Mengembalikan Dan / Atau Menukar Produk Anda Kerana Sebab-Sebab Berikut: Sekiranya Sebarang Produk Dihantar Dalam Keadaan Yang Rosak Atau Cacat; Atau Sekiranya Produk Telah Luput Atau Hampir Luput (Kurang Dari 6 Bulan); Atau Sekiranya Produk Yang Dihantar Berbeza Dari Yang Dipesan "Perubahan Pikiran" Tidak Diizinkan Sebagai Sebab Pengembalian Dan / Atau Permintaan Pertukaran Untuk Pengembalian Dan / Atau Pertukaran Hendaklah Diterima Dalam Satu (1) Hari Menerima Pesanan Melalui E-mel (Contact@Doctoroncall.Com.My) Atau Telefon (+60102151669).

Lihat Lebih

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

1- Pengembalian dan / atau Pertukaran Produk dapat diatur dengan alasan berikut:

a. Sekiranya Produk dihantar dalam keadaan rosak atau cacat; atau
b. Sekiranya Produk telah luput atau hampir tamat (kurang dari 6 bulan); atau
c. Sekiranya produk yang dihantar berbeza dengan yang dipesan
d. "Perubahan fikiran" tidak dibenarkan sebagai alasan untuk kembali dan / atau bertukar.

2. Pelanggan akan memeriksa Produk dengan segera setelah menerima sebarang kekurangan dan / atau kerosakan.

3. Sekiranya pelanggan memenuhi syarat pada Klausa 1 bagi kriteria untuk pemulangan dan/atau pertukaran seperti yang dinyatakan, pelanggan berkenaan hendaklah menghubungi pihak khidmat pelanggan kami melalui emel contact@doctoroncall.com.my atau hubungi kami di talian 03-80482000 dalam masa satu (1) hari selepas menerima produk berkenaan. DoctorOnCall berhak untuk menolak permintaan untuk pemulangan dan/atau pertukaran jika tidak dimaklumkan oleh pihak pelanggan dalam masa satu (1) hari selepas penerimaan produk berkenaan.

4. Pelanggan akan dihubungi oleh DoctorOnCall dalam satu (1) hari dari permintaan pengembalian dan / atau pertukaran untuk memberitahu Pelanggan mengenai proses pengembalian dan / atau pertukaran.

5. Setelah mendapat persetujuan permintaan Pengembalian dan / atau Pertukaran, Pelanggan harus mengirimkan kembali Produk yang terkena ke alamat vendor seperti yang dinyatakan pada bungkusan yang diterima

6. Produk yang terjejas HARUS dikembalikan dalam keadaan asalnya yang baru, tidak terpakai, dengan kuantiti dan bungkusan dihantar kepada Pelanggan.

7 Untuk produk pemulihan, kerusi roda, produk elektronik, dan alat perubatan, semua produk mesti dikembalikan dalam kemasan asalnya dengan kabel, aksesori, dan dokumentasi termasuk manual dan kad jaminan yang utuh.

8. Kegagalan mengembalikan Produk seperti yang dijelaskan dalam klausa 6 dan 7 akan mengakibatkan pembatalan permintaan pengembalian dan / atau pertukaran, dan biaya apa pun yang timbul dalam pengiriman kembali paket kepada Pelanggan akan ditanggung oleh Pelanggan

9. Pengembalian Produk oleh Pelanggan tidak secara automatik menjamin pertukaran atau pengembalian dana. DoctorOnCall akan memeriksa Produk yang dikembalikan setelah menerima barang yang sama. Sekiranya syarat dalam klausa No. 6 dan 7 dari Dasar Pengembalian dan / atau Pertukaran ini telah dipenuhi, pengembalian dana / pertukaran akan dilakukan kepada Pelanggan, dan Pelanggan akan diganti oleh DoctorOnCall untuk setiap biaya kurir yang timbul dalam pengembalian Produk. . Slip pembayaran kurier hendaklah diberikan kepada DoctorOnCall untuk tujuan penggantian.

10. Semua penggantian atau pertukaran Produk akan dilaksanakan bergantung pada ketersediaan stok.

11. Sekiranya Produk yang dipesan dan ditagih tidak termasuk dalam pengiriman, DoctorOnCall akan mengembalikan nilai Produk tersebut kepada Pelanggan, atau mengganti Produk yang dipesan.

12. Sekiranya ada Produk yang tidak termasuk dalam reoder Pelanggan dikirimkan kepada Pelanggan, DoctorOnCall akan mengumpulkan Produk dari Pelanggan.

13. Sekiranya Pelanggan dikenakan biaya lebih dari nilai Produk seperti yang ditunjukkan di laman web ketika Pelanggan membuat Pesanannya, DoctorOnCall akan mengembalikan perbezaannya kepada Pelanggan.

14. Semua bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran yang sama dalam 2 bulan. Penerimaan pengembalian wang oleh pelanggan akan bergantung pada jangka masa yang diperlukan oleh institusi kewangan untuk menyelesaikan pembayaran balik. DoctorOnCall tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan, kos atau perbelanjaan yang mungkin ditanggung oleh Pelanggan atau mana-mana orang yang disebabkan oleh kelewatan dalam institusi kewangan memproses pengembalian wang tersebut.

- Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Tidak ada laporan akademik yang mengesahkan bahawa Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) ​​adalah selamat untuk digunakan dengan alkohol. Walau bagaimanapun, alkohol memberi kesan kepada potensi fungsi hati. Hati adalah organ yang berfungsi dalan metabolisme Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box). Oleh itu, metabolisme Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) mungkin terjejas. Sila rujuk kepada doktor untuk maklumat lanjut.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)
Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) ​​mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaannya dalam kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun ada risikonya. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Tidak ada laporan akademik mengenai kesan Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) ​​semasa laktasi. Walau bagaimanapun, berat molekul Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) adalah rendah untuk perkumuhannya ke dalam susu ibu itu. Tambahan pula, IV Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) ​​telah diberikan kepada neonat pramatang kerana indikasi tertentu, pada dos yang lebih tinggi daripada jumlah ubat-ubatan yang diperolehi daripada susu, tanpa menyebabkan sebarang keracunan.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Tiada kajian Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) mengenai kesan keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Ubat ini hanya boleh digunakan dengan nasihat doktor kerana ubat ini mengandungi natrium yang boleh memburukkan penyakit buah pinggang yang sedia ada.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) ​​harus digunakan dengan berhati-hati untuk pesakit dengan penyakit hati. Ia adalah kerana Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) menjalani metabolisme ​​dalam hati dan ada gangguan fungsi hati yang dinyatakan sebagai kesan sampingan ubat. pelarasan dos Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan bagi produk ini jarang berlaku, tetapi sesetengah orang mungkin melaluinya seperti:

  • Alahan yang teruk: Kesukaran bernafas, Sakit kepala, Bengkak kulit, Ruam
  • Reaksi kulit yang teruk: Kemerahan, lepuh, ruam, demam, sakit tekak, kerengsaan mata.

Jika kesan sampingan atau gejala lain berlaku, hentikan penggunaan dan dapatkan rawatan perubatan segera. 

Reaksi alahan (mis: ruam, semput, nafas yang sulit), beban Fluid (kerana hyponatremia dan sawan), curahan, berdarah secara oral, Hidung berair, ketidakselesaan mata, Loya dan Muntah, Hypo / gejala tekanan darah tinggi, gangguan fungsi hati

Tentang Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box)

Acetylcysteine terdapat dalam produk seperti Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box). Acetylcysteine digunakan untuk menipis dan melonggarkan lendir di saluran pernafasan, menjadikannya lebih mudah untuk orang bernafas, terutamanya apabila mereka mempunyai lendir pekat akibat penyakit seperti selesema biasa.

Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
nazrin azlan
5/5
East fast realiable
Usha CP Sritharam
5/5
Quick responses n clearer description given.
HI-CALories
5/5
It was my first time using it and the service are very pleasant! Doctor who were assigned to consult me was speaking in a proper manner. Good job

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Aug 05 2022 12:10:25 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Fluimucil A 600mg Effervescent Tablet 10s (Box) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.