Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

HOE Fobancort Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online
HOE Fobancort Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online
HOE Fobancort Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online HOE Fobancort Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online

HOE Fobancort Cream 5g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 9.35
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

HOE Fobancort Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online

HOE Fobancort Cream 5g

RM 9.35

Sering Dibeli Bersama
Fucidin H Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 17.05
Ego QV Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 36.66
Bio-Oil Skincare Oil - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 38.11

Product Overview

Produk Serupa
Defuzin-B Cream - DoctorOnCall Farmasi Online Defuzin-B Cream
RM 12.90
Fucicort Cream - DoctorOnCall Farmasi Online Fucicort Cream
RM 18.30

Cara Penggunaan HOE Fobancort Cream 5g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Jenama

HOE

Bahan Aktif

betamethasone fusidic acid 

Dikilangkan oleh

HOE Pharma

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Fobancort dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Keradangan kulit
 2. Ruam
 3. Sakit
 4. Kemerahan kulit
 5. Gatal
 6. Pedih kulit
 7. Radang konjunktiva
 8. Folikulitis
 9. Jerawat
 10. Jangkitan sekunder
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.

fasies Cushingoid, hirsutisme, Berat keuntungan, Selera makan meningkat, hiperhidrosis, jangkitan oportunis, osteoporosis, proximal myopathy, Sodium dan pengekalan air, luar aturan haid

Penyakit kuning, GI gangguan, Thrombophlebitis, hypocalcemia, Ruam

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi HOE Fobancort Cream 5g


 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Fobancort.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh yang cukup diberi untuk masa pengambilan dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • Jika tiada pengurangan simptom dalam 30 minit hingga sejam selepas ubat diambil, sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain.
 • Jangan mengambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan memberi ubat ini kepada sesiapa walauppun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa meneliti tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Fobancort di suhu bilik elak mendedahkan ubat tersebut kepada haba cahaya matahari.
 • Fobancort tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Berhenti Fobancort atau beritahu doktor anda jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Anda boleh memperolehi Fobancort tanpa preskripsi doktor. Tetapi anda dinasihati untuk merujuk doktor sebelum mengambi ubat ini.
 • Fobancort mempunyai beberapa fungsi kesan sampingan, para pengguna dinasihati membaca artikel berikut dengan teliti sebelum membuat keputusan.
 


Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Kortikosteroid boleh menyebabkan kulit kering. Minum arak boleh memburukkan lagi kesan-kesan sampingan.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Asid Fusidic. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk minum secara sederhana.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Terdapat bukti teratogen dalam kajian haiwan. Walau bagaimanapun, tidak ada bukti dalam kajian manusiaTiada kajian yang mencukupi dan yang terkawal di kalangan wanita hamil. Gunakan hanya apabila manfaat potensi melebihi risiko kepada janin.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

HOE Fobancort Cream 5g mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Terdapat data manusia yang terhad dan kajian haiwan menunjukkan bahawa HOE Fobancort Cream 5g tidak berisiko besar kepada bayi yang menyusu. Namun, ubat yang perlu diambil dengan berhati-hati.Asid Fusidic mesti digunakan dengan berhati-hati semasa laktasi. Terhad data manusia menunjukkan bahawa HOE Fobancort Cream 5g memasuki susu ibu. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

HOE Fobancort Cream 5g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.asid Fusidic biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Kesan HOE Fobancort Cream 5g pada buah pinggang tidak diketahui. Walau bagaimanapun, adalah lebih selamat untuk digunakan dengan berhati-hati dan merujuk kepada doktor sebelum menggunakan ubat ini.Asid Fusidic perlu digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang dan pelarasan dos mungkin diperlukan. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Penggunaan jangka panjang HOE Fobancort Cream 5g boleh menyebabkan kerosakan hati seperti pembesaran hati dan steatosis. Ia juga boleh memburukkan lagi steatohepatitis Non-Alkohol virus hepatitis kronikAsid Fusidic harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati seperti metabolisme melibatkan hati. pelarasan dos Asid Fusidic mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Sep 19 2023 15:00:05 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. HOE Fobancort Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


HOE Fobancort Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Colin Han
5/5
Quick and fast services.
izzhar saifuddin
5/5
I did some research on the service from website and other sources.. looks legit.. because the response is super fast and the price is way cheaper.. you don't get that often here in Malaysia. I could say this is a trusted service.
ashley tze wei
5/5
A very convenient platform to get quick consultation and medication without all the fuss of going over to the clinic! Save time and energy!