Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 5.50
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip)

RM 5.50

Product Overview

Produk Serupa
Escapelle 1.5mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Escapelle 1.5mg Tablet
RM 16.50

Cara Penggunaan Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Gedeon Richter

Bahan Aktif

levonorgestrel 

Dikilangkan oleh

Gedeon Richter

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Postinor dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

1. Loya
2. Muntah
3. Pendarahan faraj
4. Sakit payu dara
5. Sakit kepala
6. Pening
7. Letih
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami kabur penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.


Loya dan muntah-muntah, sakit kepala, pening, ketidakselesaan payudara, perubahan berat badan, Perubahan libido, kehilangan rambut, Edema

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip)

Sebelum mengambil ubat Postinor, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
●  Pendarahan faraj yang tidak diketahui puncanya
●  Penyakit hati
●  Barah payudara, ovari atau rahim
●  Hamil
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.
 
Tindak balas antara ubat Postinor:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
●  Ampicillin
●  Rifampicin
●  Chloramphenicol
●  Neomycin
●  Barbiturat
 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Postinor.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara amaran berikut juga:
 
●  Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
●  Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
●  Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda
guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip). Mengambil Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) dengan alkohol boleh memburukkan lagi kesan sampingan CNS seperti sakit kepala, pening, kepala, dan loya.

Amaran Jika Hamil (Risiko Tinggi)

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kedua-dua haiwan dan kajian manusia telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Risiko yang terlibat adalah jelas lebih besar daripada manfaat yang berpotensi. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusukan anak kerana ia dirembeskan ke dalam susu ibu. Walau bagaimanapun, potensi pendedahan bayi kejururawatan untuk Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) boleh dikurangkan jika ibu mengambil tablet selepas makan dan mengelakkan kejururawatan untuk sekurang-kurangnya mengikuti 8 jam.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) usualy tidak menjejaskan keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) tidak digalakkan untuk pesakit adenoma hati dan apa-apa kemerosotan hepatik lain. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Mon Jul 15 2024 01:35:00 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Postinor-2 0.75mg Tablet 2s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Ilyas Zainuddin
5/5
Very satisfied with their service. Ordered and received my medication right at my doorstep within 2 days. Will definitely use more of their service in the future!
Aswin Kumar
5/5
Awesome service. Felt comfortable and at ease with the consultation and great advice. Fast response and helpful with the immediate prescription. Convenient.. helpful.. responsive.. and friendly. An alternative to medical advice. 5 stars from me.
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic.. doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition