Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Rowatanal Rectal Cream - DoctorOnCall
Rowatanal Rectal Cream - DoctorOnCall
Rowatanal Rectal Cream - DoctorOnCall Rowatanal Rectal Cream - DoctorOnCall

Rowatanal Rectal Cream

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor. Sila sediakan preskripsi anda semasa pembayaran.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Secara Percuma Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 21.30
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
26 g (tube)

Pilih Varian

Baucar

Terms & Conditions

100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM100
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM100.
Kuantiti

Product Added to Your Cart

Rowatanal Rectal Cream - DoctorOnCall

Rowatanal Rectal Cream

RM 21.30

Sering Dibeli Bersama

Dos

Komposisi & Dos
Rowatanal diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Bismuth subgallate (2g)
 • zink oksida (1g)
 • mentol (8g)
 • kalsium karbonat (5g)

Bahan-bahan ini bertindak sebagai astringen, antiseptik, hemostatik, analgesik dan mempunyai sifat emolien yang membentuk penghalang ke atas kulit dan melindunginya daripada perengsa dan kelembapan.
Kesan ubat Rowatanal bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diguna. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
Ubat ini sepatutnya hanya diguna mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Rowatanal daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Rowa Pharmaceuticals Ltd 

Cara pengambilan Rowatanal? 
Basuh dan keringkan kawasan dubur dengan berhati-hati. Kemudian, gunakan krim pagi dan malam dan juga selepas setiap pergerakan usus. Gunakan produk ini sehingga keadaan buasir terkawal. Gunakan muncung aplikator untuk memohon produk ini ke dalam buasir dalaman.


Cara Penggunaan Rowatanal Rectal Cream

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Langkah berjaga-jaga bagi Rowatanal Rectal Cream

Amaran
Sebelum mengguna ubat Rowatanal, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada Rowatanal atau mana-mana komponennya
 • Jika buasir berdarah atau telah meghadapi keadaan buasir untuk jangka masa yang lama

Sila berhenti daripada mengguna ubat  Rowatanal jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.


Tindak balas antara ubat Rowatanal:
Tiada ubat yang dilaporkan mempunyai reaksi interaksi dengan krim Rowatanal sehingga sekarang.
Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum menggunanya.
Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. 
Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Rujuk doktor sebelum menggunakan Rowatanal jika pesakit mengalami pendarahan atau sudah mengalami masalah yang sama untuk jangka masa yang lama.
 • Beritahu doktor anda jika anda mempunyai penyakit lain atau jika anda mengambil apa-apa ubat lain
 • Jangan hentikan kursus yang ditetapkanAmaran Pengambilan Alkohol (Data Terhad)
Tiada interaksi yang diketahui atau kesan buruk diketahui apabila Bismut Subgallate dan alkohol dimakan bersama-sama. Ia adalah, oleh itu, selamat untuk digunakan bersama-sama.Tidak ada dilabel lawan atau amaran terhadap pengambilan alkohol dan kalsium karbonat yang digunakan bersama-sama. Ia adalah, oleh itu, selamat digunakan dalam jumlah yang sederhana.Ada komplikasi tidak dikenali dengan penggunaan alkohol dan Rowatanal Rectal Cream.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Rowatanal Rectal Cream apabila digunakan pada kulit.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate akan memberi kesan kepada janin dan kesihatan wanita atau tidak kedua-dua haiwan dan kajian manusia. Berhati-hati perlu diambil jika menggunakan produk yang mengandungi Bismut Subgallate.Kalsium karbonat adalah selamat digunakan semasa mengandung. Langkah berjaga-jaga, bagaimanapun, perlu dinasihati untuk wanita mengandung kalsium karbonat dalam dos yang tinggi boleh menyebabkan ketoksikan dan sindrom mil-alkali. pelarasan dos dan nasihat doktor diperlukan untuk keadaan yang dinyatakan.Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.Topikal Rowatanal Rectal Cream belum dikategorikan oleh FDA untuk kehamilan. Tiada data berkenaan keselamatan penggunaan Zink Oksida semasa mengandung dalam kajian haiwan dan manusia. Walau bagaimanapun, apabila digunakan secara topikal pada kulit tidak berluka, jumlah penyerapan tidak dapat dielakkan. Oleh itu, penggunaan zink oksida semasa hamil adalah umumnya selamat dengan nasihat daripada doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Guna Dengan Berhati-hati)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate akan diserap dan ditemui dalam susu ibu manusia atau tidak. langkah berjaga-jaga perlu diambil dan nasihat dari pakar harus dicari sebelum mengambil Bismut Subgallate.Kalsium karbonat adalah selamat untuk digunakan pada wanita menyusu dan kalsium yang terdapat dalam susu ibu itu. Ia adalah, bagaimanapun, dinasihatkan untuk wanita menyusu untuk mendapatkan dos yang ditetapkan kalsium karbonat untuk keadaan mereka perlu mengelakkan pengambilan yang berlebihan.Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.Tiada data berkenaan penemuan Rowatanal Rectal Cream di dalam susu ibu. Oleh itu, penggunaan zink oksida topikal secara umumnya selamat bagi ibu menyusu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Bismut Subgallate adalah selamat untuk digunakan semasa memandu kerana tidak ada kontraindikasi atau kesan sampingan yang boleh menghalang kepekatan atau keupayaan untuk memandu.Kalsium karbonat biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Rowatanal Rectal Cream biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Zink oksida tiada kesan ke atas keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Bismut Subgallate secara minimum diserap ke dalam sistem peredaran darah dan tidak memberi kesan kepada mereka yang mempunyai masalah buah pinggang. Tiada pelarasan dos diperlukan juga.Ia adalah dinasihatkan untuk meletakkan pesakit yang ringan kepada kegagalan buah pinggang sederhana mengenai penyeliaan dengan tahap plasma kalsium dan kencing perkumuhan kalsium. Ia tidak digalakkan atau contraindicated pada pesakit dengan kegagalan buah pinggang yang teruk tanpa rawatan dialisis.Rowatanal Rectal Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Metabolisme dan perkumuhan Rowatanal Rectal Cream tidak melibatkan buah pinggang.Topikal Rowatanal Rectal Cream adalah selamat digunakan untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate adalah dimetabolismekan oleh hati atau tidak. Pengeluar pelabelan menunjukkan bahawa ia tidak memerlukan pelarasan dos pada orang dengan kemerosotan hepatik.Ia adalah mungkin selamat untuk digunakan kalsium karbonat pada pesakit dengan kemerosotan hati. Walau bagaimanapun, pemantauan rapi diperlukan jika terdapat tanda-tanda keadaan semakin teruk hati ditunjukkan.Rowatanal Rectal Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Metabolisme Rowatanal Rectal Cream tidak melibatkan hati.Topikal Rowatanal Rectal Cream adalah selamat digunakan untuk pesakit dengan penyakit hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan
Selain dari fungsi Rowatanal dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Tindak balas sensitiviti
 2. Dermatitis kontak
 3. Sensasi pedih

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Gelap najis

Sembelit, Kembung, Sakit perut, hilang selera makan, sakit kepala, Gejala pengambilan yang berlebihan,

tindak balas hipersensitiviti, Pengambilan sejumlah besar Rowatanal Rectal Cream boleh menyebabkan kesan GI seperti sakit teruk perut, loya, muntah, vertigo, ataxia, mengantuk dan koma.

kerengsaan setempat, Perubahan warna hitam

Polisi Pengembalian/Pembatalan

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

Anda Boleh Mengembalikan Dan / Atau Menukar Produk Anda Kerana Sebab-Sebab Berikut: Sekiranya Sebarang Produk Dihantar Dalam Keadaan Yang Rosak Atau Cacat; Atau Sekiranya Produk Telah Luput Atau Hampir Luput (Kurang Dari 6 Bulan); Atau Sekiranya Produk Yang Dihantar Berbeza Dari Yang Dipesan "Perubahan Pikiran" Tidak Diizinkan Sebagai Sebab Pengembalian Dan / Atau Permintaan Pertukaran Untuk Pengembalian Dan / Atau Pertukaran Hendaklah Diterima Dalam Satu (1) Hari Menerima Pesanan Melalui E-mel (Contact@Doctoroncall.Com.My) Atau Telefon (+60102151669).

Lihat Lebih

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

1- Pengembalian dan / atau Pertukaran Produk dapat diatur dengan alasan berikut:

a. Sekiranya Produk dihantar dalam keadaan rosak atau cacat; atau
b. Sekiranya Produk telah luput atau hampir tamat (kurang dari 6 bulan); atau
c. Sekiranya produk yang dihantar berbeza dengan yang dipesan
d. "Perubahan fikiran" tidak dibenarkan sebagai alasan untuk kembali dan / atau bertukar.

2. Pelanggan akan memeriksa Produk dengan segera setelah menerima sebarang kekurangan dan / atau kerosakan.

3. Sekiranya pelanggan memenuhi syarat pada Klausa 1 bagi kriteria untuk pemulangan dan/atau pertukaran seperti yang dinyatakan, pelanggan berkenaan hendaklah menghubungi pihak khidmat pelanggan kami melalui emel contact@doctoroncall.com.my atau hubungi kami di talian 03-80482000 dalam masa satu (1) hari selepas menerima produk berkenaan. DoctorOnCall berhak untuk menolak permintaan untuk pemulangan dan/atau pertukaran jika tidak dimaklumkan oleh pihak pelanggan dalam masa satu (1) hari selepas penerimaan produk berkenaan.

4. Pelanggan akan dihubungi oleh DoctorOnCall dalam satu (1) hari dari permintaan pengembalian dan / atau pertukaran untuk memberitahu Pelanggan mengenai proses pengembalian dan / atau pertukaran.

5. Setelah mendapat persetujuan permintaan Pengembalian dan / atau Pertukaran, Pelanggan harus mengirimkan kembali Produk yang terkena ke alamat vendor seperti yang dinyatakan pada bungkusan yang diterima

6. Produk yang terjejas HARUS dikembalikan dalam keadaan asalnya yang baru, tidak terpakai, dengan kuantiti dan bungkusan dihantar kepada Pelanggan.

7 Untuk produk pemulihan, kerusi roda, produk elektronik, dan alat perubatan, semua produk mesti dikembalikan dalam kemasan asalnya dengan kabel, aksesori, dan dokumentasi termasuk manual dan kad jaminan yang utuh.

8. Kegagalan mengembalikan Produk seperti yang dijelaskan dalam klausa 6 dan 7 akan mengakibatkan pembatalan permintaan pengembalian dan / atau pertukaran, dan biaya apa pun yang timbul dalam pengiriman kembali paket kepada Pelanggan akan ditanggung oleh Pelanggan

9. Pengembalian Produk oleh Pelanggan tidak secara automatik menjamin pertukaran atau pengembalian dana. DoctorOnCall akan memeriksa Produk yang dikembalikan setelah menerima barang yang sama. Sekiranya syarat dalam klausa No. 6 dan 7 dari Dasar Pengembalian dan / atau Pertukaran ini telah dipenuhi, pengembalian dana / pertukaran akan dilakukan kepada Pelanggan, dan Pelanggan akan diganti oleh DoctorOnCall untuk setiap biaya kurir yang timbul dalam pengembalian Produk. . Slip pembayaran kurier hendaklah diberikan kepada DoctorOnCall untuk tujuan penggantian.

10. Semua penggantian atau pertukaran Produk akan dilaksanakan bergantung pada ketersediaan stok.

11. Sekiranya Produk yang dipesan dan ditagih tidak termasuk dalam pengiriman, DoctorOnCall akan mengembalikan nilai Produk tersebut kepada Pelanggan, atau mengganti Produk yang dipesan.

12. Sekiranya ada Produk yang tidak termasuk dalam reoder Pelanggan dikirimkan kepada Pelanggan, DoctorOnCall akan mengumpulkan Produk dari Pelanggan.

13. Sekiranya Pelanggan dikenakan biaya lebih dari nilai Produk seperti yang ditunjukkan di laman web ketika Pelanggan membuat Pesanannya, DoctorOnCall akan mengembalikan perbezaannya kepada Pelanggan.

14. Semua bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran yang sama dalam 2 bulan. Penerimaan pengembalian wang oleh pelanggan akan bergantung pada jangka masa yang diperlukan oleh institusi kewangan untuk menyelesaikan pembayaran balik. DoctorOnCall tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan, kos atau perbelanjaan yang mungkin ditanggung oleh Pelanggan atau mana-mana orang yang disebabkan oleh kelewatan dalam institusi kewangan memproses pengembalian wang tersebut.

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.
Amaran
Sebelum mengguna ubat Rowatanal, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada Rowatanal atau mana-mana komponennya
 • Jika buasir berdarah atau telah meghadapi keadaan buasir untuk jangka masa yang lama

Sila berhenti daripada mengguna ubat  Rowatanal jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.


Tindak balas antara ubat Rowatanal:
Tiada ubat yang dilaporkan mempunyai reaksi interaksi dengan krim Rowatanal sehingga sekarang.
Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum menggunanya.
Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. 
Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Rujuk doktor sebelum menggunakan Rowatanal jika pesakit mengalami pendarahan atau sudah mengalami masalah yang sama untuk jangka masa yang lama.
 • Beritahu doktor anda jika anda mempunyai penyakit lain atau jika anda mengambil apa-apa ubat lain
 • Jangan hentikan kursus yang ditetapkanAmaran Pengambilan Alkohol (Data Terhad)
Tiada interaksi yang diketahui atau kesan buruk diketahui apabila Bismut Subgallate dan alkohol dimakan bersama-sama. Ia adalah, oleh itu, selamat untuk digunakan bersama-sama.Tidak ada dilabel lawan atau amaran terhadap pengambilan alkohol dan kalsium karbonat yang digunakan bersama-sama. Ia adalah, oleh itu, selamat digunakan dalam jumlah yang sederhana.Ada komplikasi tidak dikenali dengan penggunaan alkohol dan Rowatanal Rectal Cream.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Rowatanal Rectal Cream apabila digunakan pada kulit.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate akan memberi kesan kepada janin dan kesihatan wanita atau tidak kedua-dua haiwan dan kajian manusia. Berhati-hati perlu diambil jika menggunakan produk yang mengandungi Bismut Subgallate.Kalsium karbonat adalah selamat digunakan semasa mengandung. Langkah berjaga-jaga, bagaimanapun, perlu dinasihati untuk wanita mengandung kalsium karbonat dalam dos yang tinggi boleh menyebabkan ketoksikan dan sindrom mil-alkali. pelarasan dos dan nasihat doktor diperlukan untuk keadaan yang dinyatakan.Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.Topikal Rowatanal Rectal Cream belum dikategorikan oleh FDA untuk kehamilan. Tiada data berkenaan keselamatan penggunaan Zink Oksida semasa mengandung dalam kajian haiwan dan manusia. Walau bagaimanapun, apabila digunakan secara topikal pada kulit tidak berluka, jumlah penyerapan tidak dapat dielakkan. Oleh itu, penggunaan zink oksida semasa hamil adalah umumnya selamat dengan nasihat daripada doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Guna Dengan Berhati-hati)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate akan diserap dan ditemui dalam susu ibu manusia atau tidak. langkah berjaga-jaga perlu diambil dan nasihat dari pakar harus dicari sebelum mengambil Bismut Subgallate.Kalsium karbonat adalah selamat untuk digunakan pada wanita menyusu dan kalsium yang terdapat dalam susu ibu itu. Ia adalah, bagaimanapun, dinasihatkan untuk wanita menyusu untuk mendapatkan dos yang ditetapkan kalsium karbonat untuk keadaan mereka perlu mengelakkan pengambilan yang berlebihan.Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.Tiada data berkenaan penemuan Rowatanal Rectal Cream di dalam susu ibu. Oleh itu, penggunaan zink oksida topikal secara umumnya selamat bagi ibu menyusu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Bismut Subgallate adalah selamat untuk digunakan semasa memandu kerana tidak ada kontraindikasi atau kesan sampingan yang boleh menghalang kepekatan atau keupayaan untuk memandu.Kalsium karbonat biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Rowatanal Rectal Cream biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Zink oksida tiada kesan ke atas keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Bismut Subgallate secara minimum diserap ke dalam sistem peredaran darah dan tidak memberi kesan kepada mereka yang mempunyai masalah buah pinggang. Tiada pelarasan dos diperlukan juga.Ia adalah dinasihatkan untuk meletakkan pesakit yang ringan kepada kegagalan buah pinggang sederhana mengenai penyeliaan dengan tahap plasma kalsium dan kencing perkumuhan kalsium. Ia tidak digalakkan atau contraindicated pada pesakit dengan kegagalan buah pinggang yang teruk tanpa rawatan dialisis.Rowatanal Rectal Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Metabolisme dan perkumuhan Rowatanal Rectal Cream tidak melibatkan buah pinggang.Topikal Rowatanal Rectal Cream adalah selamat digunakan untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Bismut Subgallate adalah dimetabolismekan oleh hati atau tidak. Pengeluar pelabelan menunjukkan bahawa ia tidak memerlukan pelarasan dos pada orang dengan kemerosotan hepatik.Ia adalah mungkin selamat untuk digunakan kalsium karbonat pada pesakit dengan kemerosotan hati. Walau bagaimanapun, pemantauan rapi diperlukan jika terdapat tanda-tanda keadaan semakin teruk hati ditunjukkan.Rowatanal Rectal Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Metabolisme Rowatanal Rectal Cream tidak melibatkan hati.Topikal Rowatanal Rectal Cream adalah selamat digunakan untuk pesakit dengan penyakit hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan
Selain dari fungsi Rowatanal dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Tindak balas sensitiviti
 2. Dermatitis kontak
 3. Sensasi pedih

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Gelap najis

Sembelit, Kembung, Sakit perut, hilang selera makan, sakit kepala, Gejala pengambilan yang berlebihan,

tindak balas hipersensitiviti, Pengambilan sejumlah besar Rowatanal Rectal Cream boleh menyebabkan kesan GI seperti sakit teruk perut, loya, muntah, vertigo, ataxia, mengantuk dan koma.

kerengsaan setempat, Perubahan warna hitam

1. Saya terlupa untuk mengguna satu dos ubat Rowatanal. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengguna satu dos ubat anda, sila guna ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan penggunaan dos yang tidak diguna tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengguna dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.


2. Saya terlebih mengguna dos ubat Rowatanal daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengguna ubat Rowatanal lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Penggunaan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 

3. Bolehkah Rowatanal diguna disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
N/A
 
4. Adakah selamat untuk mengguna Rowatanal semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Rowatanal bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.
 
5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Rowatanal ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Rowatanal semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengguna ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum menggunanya.

6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengguna ubat Rowatanal?
 
Ia tidak digalakkan. Rowatanal mungkin membawa beberapa kesan sampingan. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 

7. Adakah penggunaan ubat Rowatanal membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terguna satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Penggunaan satu dos ubat Rowatanal yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
  
9. Adakah ubat Rowatanal selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Rowatanal selamat digunakan jika dos yang diguna adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
9. Bolehkah ubat Rowatanal dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana ia akan membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda digalakkan untuk meminta nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom-simptom ‘withdrawal’.
 
10. Berapa kali sehari perlu saya guna ubat Rowatanal?
 
Dos dan kekerapan penggunaan ubat Rowatanal bergantung kepada penyakit anda. Sila guna ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Anis Izzah
5/5
Good service...fast respond.. recommended..
Grace Choo
5/5
Good service.. fast response.. cheap price. .
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free.. it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service

Maklumat dikemas kini pada: : Sun Jul 10 2022 18:40:03 GMT+0800 (Malaysia Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Rowatanal Rectal Cream boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Rowatanal Rectal Cream boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.