Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Singulair 10mg Tablet 7s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Singulair 10mg Tablet 7s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Singulair 10mg Tablet 7s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Singulair 10mg Tablet 7s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 41.80
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Singulair 10mg Tablet 7s (strip)

RM 41.80

Sering Dibeli Bersama
Vicks Inhaler - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 10.20
Ventolin 100mcg Evohaler - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 29.70

Product Overview

Produk Serupa
Aspira 10mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Aspira 10mg Tablet
RM 15.60
Airlukast 10mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Airlukast 10mg Tablet
RM 16.00
Montelair 10mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Montelair 10mg Tablet
RM 25.40
Singulair 4mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Singulair 4mg Tablet
RM 41.80
Singulair 5mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Singulair 5mg Tablet
RM 41.80
Asthator 10mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Asthator 10mg Tablet
RM 45.50
Asthator 4mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Asthator 4mg Tablet
RM 49.20

Cara Penggunaan Singulair 10mg Tablet 7s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Organon

Bahan Aktif

montelukast 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi Singulair dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Jangkitan respirasi atas
 2. Kecenderungan pendarahan meningkat
 3. Trombositopenia
 4. Hipersensitiviti termasuk anafilaksis
 5. Gangguan psikiatri
 6. Pening, mengantuk, paraesthesia / hypoesthesia
 7. Palpitasi
 8. Epistaxis
 9. Eosinofilia pulmonari
 10. Cirit-birit, mual, muntah
 11. Peningkatan ALT & AST
 12. Angioedema, lebam, eritema multiforme & nodosum, pruritus, ruam, urtikaria
 13. Arthralgia, myalgia termasuk kejang otot
 14. Enuresis pada kanak-kanak
 15. Asthenia / keletihan
 16. Edema
 17. Pyrexia.

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

Sakit kepala, pening, sukar tidur (insomnia), sakit perut, cirit-birit, loya, Upper jangkitan pernafasan, Rash, muntah, hasutan, kebimbangan

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Singulair 10mg Tablet 7s (strip)

Sebelum mengambil ubat Singulair, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:

 • Serangan asma akut
 • Penggunaan aspirin atau penggunaan NSAIDS
 • Kehamilan dan penyusuan
 • Hypersensitiviti kepada Singulair atau mana-mana komponennya

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Singulair jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Singulair:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Phenobarbitone
 • Gemfibrozil

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Singulair.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. 
 • Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Mengambil Singulair 10mg Tablet 7s (strip) dengan alkohol boleh ada tambahan kesan dalam menyebabkan sakit kepala, pening, dan loya.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah gagal untuk menunjukkan kesan buruk kepada janin dan ada beberapa kajian manusia yang terbatas. Walau bagaimanapun, faedah mungkin lebih besar risiko untuk penggunaan di kalangan wanita hamil. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) dikumuhkan dalam susu haiwan. Walau bagaimanapun, tidak ada data dalam kajian manusia yang menunjukkan perkumuhan dalam susu ibu manusia. Singulair 10mg Tablet 7s (strip) boleh digunakan hanya apabila manfaat lebih besar daripada risiko penyusuan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Selamat)

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) dimetabolismakan melalui laluan biliary. pelarasan dos adalah tidak perlu bagi pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Singulair 10mg Tablet 7s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kajian hati. Tiada pelarasan dos Singulair 10mg Tablet 7s (strip) diperlukan dalam pesakit yang ringan kemerosotan hepatik sederhana. Tidak mencukupi data pada pesakit dengan kemerosotan hepatik yang teruk. sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Jul 23 2024 10:40:02 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Singulair 10mg Tablet 7s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Singulair 10mg Tablet 7s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊
Amir Fikri
5/5
Super easy to use for a quick chat with a doctor that's not worth driving through a traffic jam for. Will definitely use again.
Chiak Tang
5/5
Lightning fast service and delivery