Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Telfast 180mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 18.10
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Fexovid 180mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 12.40

Product Added to Your Cart

Telfast 180mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Telfast 180mg Tablet 10s (strip)

RM 18.10

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Produk Serupa
Fexovid 180mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Fexovid 180mg Tablet
RM 12.40

Cara Penggunaan Telfast 180mg Tablet 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Opella Healthcare

Bahan Aktif

fexofenadine 

Dikilangkan oleh

Sanofi-Aventis

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Telfast dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Sakit kepala
 2. Mengantuk
 3. Keletihan
 4. Bibir dan mulut kering
 5. Sakit perut
 6. Kelemahan
 7. Susah buang air kecil

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.Cirit-birit, loya, muntah, Dispepsia, berdebar-debar, tachycardia, Keletihan, tindak balas hipersensitiviti, Sakit kepala, Mengantuk, Rash

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Telfast 180mg Tablet 10s (strip)

Sebelum mengambil ubat Telfast , sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Masalah atau gangguan buah pinggang
 • Alahan kepada ubat Telfast D atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Warga tua
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Menyusukan anak
 • Mengandung

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.

Tindak balas antara ubat Telfast D:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Jus buah 
 • Ketoconazole
 • Erythromycin
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Telfast.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol semasa mengambil Telfast 180mg Tablet 10s (strip) alkohol mungkin memburukkan lagi kesan sampingan ubat yang keletihan dan mengantuk.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

kajian haiwan tidak menunjukkan risiko langsung atau tidak langsung kepada perkembangan janin, kelahiran atau pembangunan selepas bersalin. Terdapat kajian manusia yang tidak mencukupi mengenai penggunaan Telfast 180mg Tablet 10s (strip) dalam kehamilan dengan itu, adalah disyorkan untuk mengelakkan menggunakan ubat melainkan jika difikirkan perlu.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Ia adalah tidak diketahui sama ada Telfast 180mg Tablet 10s (strip) dikumuhkan dalam susu ibu manusia, dan terfenadine dilaporkan hadir dalam susu ibu ibu-ibu yang berada di atas rawatan. Oleh itu, adalah disyorkan untuk mengelakkan Telfast 180mg Tablet 10s (strip) semasa menyusukan anak.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Jangan memandu kecuali anda sihat. Telfast 180mg Tablet 10s (strip) boleh menyebabkan kesan sampingan pada sistem saraf yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Telfast 180mg Tablet 10s (strip) pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang. Ia perlu digunakan dengan berhati-hati tetapi pelarasan dos yang perlu.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Telfast 180mg Tablet 10s (strip) pada pesakit dengan kemerosotan hati. Ia perlu digunakan dengan berhati-hati tetapi pelarasan dos tidak boleh perlu.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Fri Jun 14 2024 15:37:55 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Telfast 180mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Telfast 180mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Andrew Mahesan
5/5
No traffic + no need car park + no queue + medication deliveredReally what you'd appreciate when already sick
Qoqo A. Samad
5/5
Dr. Jun has answered all my questions patiently & clarifies anything I need to know regarding my issue. Great service. I’m glad I found this website.
Wei Sheng Siow
5/5
Help was rendered fast and procedures straightforward.