Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online
Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online
Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online
Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online

Yaz Tablet 28s

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 64.90
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Yaz Tablet 28s - DoctorOnCall Farmasi Online

Yaz Tablet 28s

RM 64.90

Product Overview

Produk Serupa
Liz 20mcg/3mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Liz 20mcg/3mg Tablet
RM 49.20
Liza 30mcg/3mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Liza 30mcg/3mg Tablet
RM 49.60
Yasmin Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Yasmin Tablet
RM 54.90

Cara Penggunaan Yaz Tablet 28s

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Bayer

Bahan Aktif

Drospirenone+Ethinylestradiol 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Yaz dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
1. Sakit buah dada
2. Sakit kepala
3. Loya
4. Haid tidak teratur
5. Pendarahan rahim
6. Haid berpanjangan
7. Keletihan
8. Lemah
9. Muntah-muntah
10. Menggigil
11. Najis bertukar warna
12. Pening kepala
13. Demam

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (sama ada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Yaz Tablet 28s

Sebelum mengambil ubat Yaz, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:

· Penyakit kelenjar adrenal
· Darah tinggi tidak terkawal
· Hipertensi
· Penyakit arteri koronari
· Penyakit vaskular
· Penyakit saluran darah utama
· Penyakit jantung
· Penyakit kardiovaskular
· Kanser hati
· Migrain teruk
· Strok 
· Alahan kepada ubat Yaz atau apa-apa ramuannnya
· Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
· Hipersensitiviti

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Yaz.

Tindak balas antara ubat Yaz:
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
· Ibuprofen
· Lamotrigine
· Spironolactone
· Topiramate
· Tylenol
· Xanax
· Hiperkalemia
· Penyakit kanser
· Penyakit darah beku
· Penyakit hati
· Alkohol

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Yaz.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

  • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
  • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
  • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)

Tidak ada interaksi yang diketahui antara Yaz Tablet 28s dengan alkohol.

Amaran Jika Hamil (Data Terhad)

Yaz Tablet 28s tidak ditunjuan untuk digunakan semasa kehamilan. Sekiranya kehamilan berlaku semasa penggunaan Yaz Tablet 28s, penggunaan harus dihenti segera. Sila berjumpa dengan doktor anda sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Yaz Tablet 28s mengurangkan pengeluaran susu ibu. Oleh itu, kaedah kontraseptif lain selain daripada Yaz Tablet 28s perlu dipertimbangkan sehingga ibu kejururawatan telah benar-benar bercerai susu anaknya. Perkumuhan Yaz Tablet 28s ke dalam susu ibu adalah dalam jumlah yang minimum dan boleh mempengaruhi kanak-kanak.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Yaz Tablet 28s biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Yaz Tablet 28s harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk kerana ia boleh menyebabkan pembendungan cecair dan kesannya penggunaan pada pesakit kerosakan buah pinggang tidak cukup dikaji. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Yaz Tablet 28s harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati seperti dalam gangguan menyebabkan enzim hati. pelarasan dos Yaz Tablet 28s mungkin diperlukan. Ia contraindicated dalam sejarah masa lalu dalam penyakit hati. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Langkah berjaga-jaga

Dizziness and tiredness might occur when driving or doing anything else that demands focus.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Jul 13 2024 13:15:00 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Yaz Tablet 28s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Yaz Tablet 28s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Brinta Mathers
5/5
They have a great team of professionals and their services are awesome!
Ameera Akmalia
5/5
DoctorOnCall is a very good platform to ask questions to doctors. Sometimes.. we are curious about our health condition but going out to clinic just to ask a question is quit inconvenient but with DoctorOnCall you can ask questions to doctors at anywhere and anytime.
Nurul Hidayah Nordin
5/5
Superb consultation service & the result make me feel relief & i can continue my daily life without having the worry symptom 👍👍