Vitbion Forte Tablet

Vitbion Forte Tablet

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
RM 2.00
Tekan untuk menebus baucar
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Cyanocobalamin , Vitamin b6 (pyridoxine) , Vitamin b1 , Thiamine
Pembungkusan
strip of 10 tablets


Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Amaran Alkohol (Limited information)
Alkohol boleh mengurangkan atau meningkatkan kepekatan serum Vitbion Forte TabletTidak ada interaksi berbahaya yang dikenalpasti antara Vitbion Forte Tablet / Thiamine dan alkohol dan sebenarnya, pesakit beralkohol diberi Vitbion Forte Tablet secara intravena kerana mereka mungkin mengalami masalah penyerapan Vitbion Forte Tablet.

Amaran Kehamilaan (Limited information)
Vitbion Forte Tablet tidak boleh digunakan semasa hamil untuk merawat anemia megaloblastic kerana ia disebabkan oleh kekurangan folat dan tidak kekurangan vitamin B12 kecuali dinyatakan.Vitbion Forte Tablet / Thiamine mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.

Amaran Penyusuan (Limited information)
Vitbion Forte Tablet terdapat dalam susu ibu manusia dan vitamin B12 adalah penting dalam pertumbuhan bayi juga.Vitbion Forte Tablet / Thiamine adalah selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data terhad dalam manusia menunjukkan bahawa Vitbion Forte Tablet / Thiamine tidak mewakili risiko besar kepada bayi dan sebenarnya, keperluan untuk itu meningkat dalam tempoh penyusuan.

Amaran Memandu (Limited information)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Vitbion Forte Tablet akan memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu atau tidak. Ia boleh digunakan sebelum memandu berdasarkan profil keselamatannya.Vitbion Forte Tablet / Thiamine tidak mempunyai kesan ke atas keupayaan untuk memandu.

Amaran Buah Pinggang (Limited information)
Tiada pengurangan dos ditunjukkan dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang. Walau bagaimanapun, keperluan dos yang lebih tinggi mungkin diperlukan untuk pesakit dengan kerosakan buah pinggang.Kajian mendapati bahawa dos Vitbion Forte Tablet / Thiamine yang tinggi sebenarnya boleh membalikkan serangan awal penyakit buah pinggang disebabkan diabetes.

Amaran Hati (Limited information)
Tiada pengurangan dos ditunjukkan dalam pesakit yang mempunyai gangguan hepatik. Walau bagaimanapun, keperluan dos yang lebih tinggi mungkin diperlukan untuk pesakit yang mempunyai gangguan hepatik.Vitbion Forte Tablet / Thiamine diberikan kepada pesakit alkohol untuk mencegah perkembangan Wernicke encephalopathy.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Sakit kepala, Jangkitan

sensasi hangat, Kesemutan, pruritus dan urtikaria, sakit, kesusahan pernafasan, Angioedema, pendarahan gastrousus, Transient vasodilation dan hypotensi, keruntuhan Vascular, kejutan Anaphylactic


Keterlebihan
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan
Vitbion Forte Tablet ialah koenzim untuk pelbagai fungsi metabolik termasuk pengeluaran merah sel darah, lemak dan metabolisme karbohidrat serta sintesis protein.

Thiamine adalah enzim penting yang membentuk pirofosfat thiamine apabila digabungkan dengan ATP dan terlibat dalam metabolisme karbohidrat


Maklumat dikemas kini pada: : Thu Oct 15 2020 09:32:08 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Vitbion Forte Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Vitbion Forte Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Ismail Mohd Baroja
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future. Lihat Lagi Lihat Lagi
Gurunathan Govindan
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home. Lihat Lagi Lihat Lagi
Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor