Vitbion Forte Tablet

4.9/5
RM 2.00
 Cashback
Voucher
, Vitamin b6 (pyridoxine) , ,
Pembungkusan

Select Variant and Quantity

10 tabs (strip)


Dikilangkan oleh

Dynapharm

Bahan Aktif

cyanocobalamin vitamin b1/thiamine vitamin b6 (pyridoxine) 

Cara Penggunaan Vitbion Forte Tablet

undefined
Langkah berjaga-jaga bagi Vitbion Forte Tablet

-
Amaran Alkohol( No Data )
Alkohol boleh mengurangkan atau meningkatkan kepekatan serum Vitbion Forte TabletTidak ada interaksi berbahaya yang dikenalpasti antara Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet dan alkohol dan sebenarnya, pesakit beralkohol diberi Vitbion Forte Tablet secara intravena kerana mereka mungkin mengalami masalah penyerapan Vitbion Forte Tablet.Tidak ada interaksi berbahaya dikenali antara Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet dan alkohol. Sebenarnya, pesakit yang ketagih alkohol diberi Vitbion Forte Tablet secara intravena kerana mereka mungkin mengalami kekurangan penyerapan Vitbion Forte Tablet.

Amaran Kehamilaan (No Data)
Vitbion Forte Tablet tidak boleh digunakan semasa hamil untuk merawat anemia megaloblastic kerana ia disebabkan oleh kekurangan folat dan tidak kekurangan vitamin B12 kecuali dinyatakan.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.

Amaran Penyusuan ( No Data )
Vitbion Forte Tablet terdapat dalam susu ibu manusia dan vitamin B12 adalah penting dalam pertumbuhan bayi juga.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet adalah selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data terhad dalam manusia menunjukkan bahawa Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet tidak mewakili risiko besar kepada bayi dan sebenarnya, keperluan untuk itu meningkat dalam tempoh penyusuan.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet adalah selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data manusia yang terhad menunjukkan bahawa Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet tidak mewakili risiko besar kepada bayi dan sebenarnya, keperluan meningkat dalam tempoh penyusuan.

Amaran Memandu ( No Data )
Ia adalah tidak diketahui sama ada Vitbion Forte Tablet akan memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu atau tidak. Ia boleh digunakan sebelum memandu berdasarkan profil keselamatannya.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet tidak mempunyai kesan ke atas keupayaan untuk memandu.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet tidak mempunyai kesan ke atas keupayaan untuk memandu.

Amaran Buah Pinggang ( No Data )
Tiada pengurangan dos ditunjukkan dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang. Walau bagaimanapun, keperluan dos yang lebih tinggi mungkin diperlukan untuk pesakit dengan kerosakan buah pinggang.Kajian mendapati bahawa dos Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet yang tinggi sebenarnya boleh membalikkan serangan awal penyakit buah pinggang disebabkan diabetes.Kajian mendapati dos Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet yang tinggi sebenarnya boleh membalikkan serangan penyakit buah pinggang disebabkan diabetes onset awal.

Amaran Hati ( No Data )
Tiada pengurangan dos ditunjukkan dalam pesakit yang mempunyai gangguan hepatik. Walau bagaimanapun, keperluan dos yang lebih tinggi mungkin diperlukan untuk pesakit yang mempunyai gangguan hepatik.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet diberikan kepada pesakit alkohol untuk mencegah perkembangan Wernicke encephalopathy.Vitbion Forte Tablet / Vitbion Forte Tablet diberikan kepada pesakit ketagihan alkohol untuk mencegah perkembangan Wernicke encephalopathy.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Sakit kepala, Jangkitan

sensasi hangat, Kesemutan, pruritus dan urtikaria, sakit, kesusahan pernafasan, Angioedema, pendarahan gastrousus, Transient vasodilation dan hypotensi, keruntuhan Vascular, kejutan Anaphylactic

Sensasi hangat, kesemutan, pruritus dan urtikaria, sakit, kesusahan bernafas, Angioedema, pendarahan gastrousus , Transient vasodilation dan hypotensi, Vascular runtuh, kejutan anaphylactik

N/A

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Apr 09 2021 08:57:09 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Vitbion Forte Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Vitbion Forte Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.