Apo-Allopurinol 100mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 2.50
 Cashback
Voucher
Pembungkusan

Select Variant and Quantity

10 tabs (strip)


Dapatkan simpanan dengan pembelian anda
Sering Dibeli Bersama

Dikilangkan oleh

Apotex

Bahan Aktif

allopurinol 

Cara Penggunaan Apo-Allopurinol 100mg Tablet

undefined
Langkah berjaga-jaga bagi Apo-Allopurinol 100mg Tablet

-
Amaran Alkohol( Not Advisable )
Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Apo-Allopurinol 100mg Tablet kerana ia akan memburukkan lagi sebarang pening, penglihatan kabur, dan mengantuk.

Amaran Kehamilaan (Not Safe)
Apo-Allopurinol 100mg Tablet mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan dalam kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Penyusuan ( Limited Data )
Apo-Allopurinol 100mg Tablet dikumuhkan dalam susu ibu, bersama-sama dengan metabolit oxipurinol aktif. Walau bagaimanapun, tiada rancangan data yang menunjukkan apa-apa kesan Apo-Allopurinol 100mg Tablet dan oxipurinol dalam susu ibu pada bayi. Akhirnya, ia tidak digalakkan pada masa ini.

Amaran Memandu ( Not Advisable )
Jangan memandu kecuali anda sihat. Apo-Allopurinol 100mg Tablet boleh menyebabkan kesan sampingan seperti mengantuk, vertigo atau hilang keseimbangan, semua yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Amaran Buah Pinggang ( Use With Care )
Apo-Allopurinol 100mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati bagi pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang yang teruk, terutamanya jika digunakan dengan diuretik. pelarasan dos Apo-Allopurinol 100mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Hati ( Use With Care )
Pesakit dengan penyakit hati perlu menggunakan Apo-Allopurinol 100mg Tablet dengan berhati-hati. pelarasan dos Apo-Allopurinol 100mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor. . pelarasan dos Apo-Allopurinol 100mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Ruam (/ luka dibangkitkan kecil rata), Demam dan menggigil, Sakit Sendi, Bersama Kekakuan, Bersama Bengkak, Mual, Muntah, Sakit kepala, pening, Rasa Perubahan, yang tidak dapat dijelaskan Hidung berdarah, Tekanan Darah Tinggi

N/A

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Apr 09 2021 13:31:51 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Apo-Allopurinol 100mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Apo-Allopurinol 100mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!