Goutnor 600mcg Tablet

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 2.40
 Cashback
Voucher
Pembungkusan

Select Variant and Quantity

10 tabs (strip)


Dapatkan simpanan dengan pembelian anda
Sering Dibeli Bersama

Dikilangkan oleh

Noripharma

Bahan Aktif

colchicine 

Cara Penggunaan Goutnor 600mcg Tablet

undefined
Langkah berjaga-jaga bagi Goutnor 600mcg Tablet

-
Amaran Alkohol( Not Advisable )
risiko peningkatan ketoksikan gastrousus dilaporkan mengenai penggunaan Goutnor 600mcg Tablet dengan alkohol. Minum terlalu banyak alkohol juga boleh meningkatkan tahap asid urik dalam darah. Oleh itu, mengurangkan kesan Goutnor 600mcg Tablet apabila ia digunakan untuk mencegah serangan gout.

Amaran Kehamilaan (Not Safe)
kajian haiwan telah menunjukkan bahawa terdapat risiko kepada janin, walaupun terdapat kajian manusia yang terbatas. Ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan menggunakan Goutnor 600mcg Tablet semasa mengandung tetapi potensi manfaat boleh membenarkan penggunaan Goutnor 600mcg Tablet. Wanita umur melahirkan anak dinasihatkan untuk menggunakan kontraseptif semasa rawatan.

Amaran Penyusuan ( Limited Data )
Terdapat data yang terhad pada profil keselamatan Goutnor 600mcg Tablet semasa penyusuan tetapi ia telah menunjukkan bahawa Goutnor 600mcg Tablet dikumuhkan dalam susu ibu. Oleh itu, adalah disyorkan untuk penyusuan memberhentikan sementara pada Goutnor 600mcg Tablet.

Amaran Memandu ( Generally Safe )
Goutnor 600mcg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang ( Use With Care )
Berhati-hati perlu diamalkan semasa mentadbir Goutnor 600mcg Tablet kepada pesakit dengan kerosakan buah pinggang lembut. Untuk kerosakan buah pinggang sederhana, pengurangan dos diperlukan. Goutnor 600mcg Tablet tidak boleh diberikan kepada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk yang memerlukan rawatan hemodialisis kerana ia tidak boleh dikeluarkan oleh bursa pemindahan atau dialisis.

Amaran Hati ( Limited Data )
Goutnor 600mcg Tablet mesti digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan ringan kepada kemerosotan hati sederhana. Ia juga penting untuk memantau pesakit itu untuk kesan-kesan sampingan Goutnor 600mcg Tablet. Bagi pesakit yang mengalami masalah hati yang mengambil (P-gp) inhibitor P-Glikoprotein atau inhibitor CYP3A4 yang kuat, Goutnor 600mcg Tablet contraindicated.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Muntah-muntah, loya, sakit perut, cirit-birit, Rash, Berdarah gastroenteritis, Hipersensitiviti, Myopathy, aritmia, kegagalan pernafasan

N/A

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Apr 09 2021 13:43:03 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Goutnor 600mcg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Goutnor 600mcg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.