Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
Sering Dibeli Bersama

Pengenalan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet

Tablet Iberet Folic 500mg adalah suplemen untuk menambah zat besi, ia mengandungi 525mg ferus sulfat (105 unsur besi). Ia juga mengandungi 500mg vitamin C, yang membantu  penyerapan zat besi. Vitamin B Kompleks berfungsi membantu tubuh menggunakan tenaga melalui metabolisma karbohidrat.

Teknologi Gradumet meningkatkan penyerapan zat besi dengan mengurangkan kerengsaan perut. Pembungkusan di dalam pek lepuh berasingan memudahkan pengendalian dan menghalang pengoksidaan.

Dos

Iberet Folic diperbuat daripada Ferrous sulphate, Folic Acid, Vit C, Vit B1, Vit B2, Vit B6, Vit  B12, Nicotiamide, Calcium pantothenate

Kesan ubat Iberet Folic bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini satu jam sebelum makan atau dua jam selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Iberet Folic dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Cara pengambilan Iberet Folic? - Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil 1 jam sebelum makan atau 2 jam selepas makan. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet

- Ambil satu tablet setiap hari atau mengikut arahan doktor, boleh diambil semasa perut kosong.

- Telan dan jangan kunyah atau hancurkan tablet

Cara Pengambilan

Oral

Cara Penyimpanan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet

Simpan pada suhu kurang daripada 30°C. Jauhkan dari cahaya matahari dan kelembapan.

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

Tiada interaksi dengan ubat-ubatan atau makanan dilaporkan sebelum ini, tetapi sila dapatkan nasihat perubatan jika anda mengalami sebarang gejala selepas menggunakan produk ini.

Amaran Langkah berjaga-jaga

a) Jauhkan daripada kanak-kanak.
b) Jangan gunakannya jika pembungkusan telah rosak.
c) Jangan gunakan produk ini jika anda mempunyai hipersensitiviti kepada ramuan di dalamnya.
d) Produk ini mengandungi zat besi yang tinggi. Sila dapatkan nasihat doktor jika anda mempunyai:
-Talasemia
- Hemochromatosis
- Polycythmia Vera

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Abbott Iberet Folic 500mg Tablet

Iberet Folic sesuai untuk ibu mengandung dan wanita yang menyusukan bayi

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Tentang Abbott Iberet Folic 500mg Tablet

Tablet Abbott Iberet Folic 500mg kaya dengan zat besi, vitamin B1,B2, B6, B12, dan C untuk membantu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Iberet folic adalah salah satu suplemen yang disyorkan semasa hamil untuk memastikan bekalan zat besi dan vitamin yang cukup untuk keperluan ibu dan bayi.

Berikut adalah manfaatnya:

  • Zat besi ialah mineral yang diperlukan untuk fungsi normal hemoglobin, protein yang mengangkut oksigen dalam darah. Kekurangan zat besi dalam darah boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan yang serius, termasuk anemia.
  • Asid folik dan folat membantu badan untuk menghasilkan sel darah merah baru yang sihat.
  • Thiamine, atau vitamin B1, membantu pencegahan masalah pada sistem saraf, otak, otot, jantung, perut, dan usus. Ia juga terlibat dalam pertukaran elektrolit antara sel otot dan saraf.
  • Vitamin B2 membantu pemecahan protein, lipid, dan karbohidrat. Ia penting untuk mengekalkan bekalan tenaga badan.
  • Vitamin B6 diperlukan untuk metabolisma karbohidrat, lipid, dan protein. Ia juga diperlukan untuk perkembangan otak, saraf, kulit, dan kebanyakan bahagian badan yang lain.
  • Vitamin B12 ialah nutrien yang membantu kesihatan darah dan sel saraf badan anda. Ia juga membantu dalam pencegahan anemia megaloblastik, gangguan darah yang menyebabkan keletihan dan rasa lemah.
  • Vitamin C bermanfaat untuk perlindungan antioksidan dan menguatkan sistem imun. Ia membantu mengekalkan tisu penghubung pada sendi dan kulit agar dalam keadaan baik.
Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 27 2022 17:53:47 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Abbott Iberet Folic 500mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Abbott Iberet Folic 500mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?