Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Premarin 0.625% Vaginal Cream

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
Pembungkusan
Select Variant
Voucher


Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Kesan ubat Premarin Vaginal Cream  bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Pfizer (Malaysia) Sdn Bhd. 


Cara pengambilan Premarin Vaginal Cream ?
Tekan tiub untuk memastikan krim yang mencukupi memasuki laras pengukur. Tanggalkan aplikator dari tiub. Baring dengan lutut diatas dan hati-hati masukkan aplikator  ke dalam vagina. Tarik pelocok untuk mengeluarkan produk.

Cara Penggunaan Premarin 0.625% Vaginal Cream

Basuh tangan anda dengan sabun sebelum dan selepas menggunakan krim faraj. Isi aplikator dengan jumlah krim yang ditetapkan. Baring telentang dengan lutut dibengkokkan. Masukkan plastik aplikator yang diisi dengan krim dengan lembut dan sedalam mungkin. Tekan perlahan-lahan untuk melepaskan pelocok aplikator sehingga berhenti. Keluarkan aplikator dari faraj. Sebaiknya gunakan ubat ini pada waktu malam sebelum tidur kerana posisi berbaring mengurangkan kemungkinan produk meleleh keluar yang mungkin berlaku semasa duduk atau berdiri. Penggunaan pad sanitari boleh mengelakkan pakaian dan tempat tidur anda daripada kotor.
Langkah berjaga-jaga bagi Premarin 0.625% Vaginal Cream

Sebelum mengambil ubat Premarin Vaginal Cream ,sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Pendarahan rahim yang tidak diketahui puncanya 
 • Dikenali atau disyaki kanser payudara
 • Sejarah tromboembolisme atau VTE
 • Ibu mengandung
 • Alahan kepada ubat Premarin Vaginal Cream  atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Hipersensitiviti

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Premarin Vaginal Cream  jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Premarin Vaginal Cream :

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • St Johns wort 
 • Phenytoin 
 • Carbamazepine 
 • Rifampicin 
 • Dexamathasone 
 • Cimetidine 
 • Erythromycin 
 • Ketoconazole 

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Premarin Vaginal Cream.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)
Tiada risiko dikenal pasti antara pengambilan alkohol dan estrogen conjugated.

Amaran Jika Hamil (Risiko Tinggi)
Ia tidak selamat untuk digunakan estrogen conjugated semasa mengandung. Kedua-dua haiwan dan kajian manusia telah menunjukkan bahawa ia boleh menyebabkan keabnormalan janin dan risiko kepada janin melebihi manfaat terapi kepada ibu.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Ia tidak selamat untuk digunakan estrogen conjugated semasa menyusu. Kehadiran estrogen di dalam susu ibu boleh mengurangkan pengeluaran susu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Conjugated estrogen biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
estrogen conjugated harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang sebagai estrogen boleh menyebabkan pembendungan cecair. Pesakit itu juga memerlukan pemerhatian rapi.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
estrogen conjugated contraindicated pada pesakit dengan penyakit hati akut atau sejarah penyakit hati.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi Premarin Vaginal Cream  dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Masuk angin
 3. Perut kembung
 4. Sakit perut
 5. Pening
 6. Sakit kepala
 7. Migrain
 8. Kaki kejang
 9. Perubahan dalam libido
 10. Perubahan emosi
 11. Alopecia

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

Peningkatan risiko kanser payudara, kanser endometrium dan ovari, sakit perut, cirit-birit, dispepsia, Sakit belakang, Edema, Penambahan berat badan / rugi, arthralgia, Sakit kepala, pendarahan Breakthrough, Kemurungan

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.

Maklumat dikemas kini pada: : Wed Aug 10 2022 13:40:02 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Premarin 0.625% Vaginal Cream boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Premarin 0.625% Vaginal Cream boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.