Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Casodex 50mg Tablet 28s (box) - DoctorOnCall Farmasi Online

Casodex 50mg Tablet 28s (box)

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 805.20
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Bical 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 250.50

Product Added to Your Cart

Casodex 50mg Tablet 28s (box) - DoctorOnCall Farmasi Online

Casodex 50mg Tablet 28s (box)

RM 805.20

Product Overview

Pengenalan Casodex 50mg Tablet 28s (box)

Tablet Casodex 50mg boleh diambil dengan atau tanpa makanan, pada waktu yang tetap setiap hari. Doktor anda akan menentukan dos yang anda perlukan dan berapa banyak yang perlu anda ambil. Ini bergantung kepada masalah kesihatan yang anda rawat, dan ia mungkin berbeza dari semasa ke semasa. Anda harus mengambilnya seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda. Menggunakannya secara salah atau mengambil terlalu banyak boleh mendatangkan kesan sampingan yang teruk. Anda mungkin memerlukan beberapa minggu atau bulan untuk melihat atau mengalami keberkesanannya, jadi jangan berhenti mengambilnya sehingga doktor mengarahkan anda untuk berhenti. Anda perlu memberitahu doktor anda sebelum mengambil ubat ini jika anda mengambil atau baru mengambil beberapa ubat lain untuk penyakit yang sama atau penyakit yang lain. Banyak ubat yang boleh mempengaruhi, atau dipengaruhi oleh ubat ini, jadi beritahu doktor anda semua ubat yang anda ambil. Ubat ini tidak boleh diberikan kepada ibu yang hamil atau menyusukan anak. Ia boleh menjejaskan bayi anda. Penggunaan alat kontraseptif yang sesuai oleh lelaki dan wanita semasa pemulihan adalah perlu untuk mencegah kehamilan. Anda mungkin diminta untuk memantau kadar glukosa darah setiap hari sepanjang mengambil ubat ini.

Produk Serupa
Bical 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Bical 50mg Tablet
RM 250.50

Cara Penggunaan Casodex 50mg Tablet 28s (box)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

AstraZeneca

Bahan Aktif

bicalutamide 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

selera makan menurun, berat badan meningkat , dehidrasi, Pengurangan libido, bibir bengkak, Pening, sifat tidur, Hot flushes, Sembelit, Loya

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Alkohol boleh memburukkan lagi kesan sampingan Casodex 50mg Tablet 28s (box) seperti curahan muka dan pening. Oleh itu, adalah tidak digalakkan untuk dimakan bersama-sama.

Amaran Jika Hamil (Risiko Tinggi)

Casodex 50mg Tablet 28s (box) dikontraindikasikan untuk digunakan pada wanita dan oleh itu semasa kehamilan juga disebabkan potensi kesan buruk yang serius terhadap wanita dan janin.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Kerana ia tidak selamat untuk digunakan oleh wanita, ia juga dikontraindikasi untuk penyusuan ibu untuk menggunakan Casodex 50mg Tablet 28s (box).

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Ia tidak digalakkan untuk memandu semasa mengambil Casodex 50mg Tablet 28s (box) kerana ia boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening dan sifat tidur semua yang boleh mengubah tumpuan dan keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Casodex 50mg Tablet 28s (box) diekskresikan melalui air kencing dan penggunaannya untuk kerosakan buah pinggang yang ringan kepada sederhana tidak memerlukan pelarasan dos. Walau bagaimanapun, dalam kerosakan buah pinggang yang teruk, berhati-hati perlu diambil dan pelarasan dos mungkin diperlukan.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Casodex 50mg Tablet 28s (box) meluas dimetabolismekan oleh hati dan langkah yang berhati-hati perlu diambil dalam sederhana pada kemerosotan hepatik yang teruk. Regular ujian fungsi hati perlu diambil dan rawatan alternatif perlu dipertimbangkan dalam pesakit yang berisiko tinggi.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Nov 04 2023 10:15:02 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Casodex 50mg Tablet 28s (box) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Casodex 50mg Tablet 28s (box) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Muhammad Ridzwan Zakaria
5/5
It was fast and efficient. Beats all the lining up in hospital or appointments. Just provide all the information required and wait for prescription and medicine.
Anis Izzah
5/5
Good service...fast respond.. recommended..
Colin Han
5/5
Quick and fast services.