Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip)

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 74.30
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Onglyza 5mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 58.80

Product Added to Your Cart

Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip)

RM 74.30

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Pengenalan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip)

Onglyza 2.5mg Tablet boleh dipreskripsikan oleh doktor anda secara sendirian atau bersama-sama dengan ubat lain. Ia boleh diambil dengan atau tanpa makanan. Dos bergantung kepada keadaan dan tahap gula dalam darah anda. Gunakan seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Jangan berhenti mengambil ubat melainkan jika dinasihatkan oleh doktor anda. Anda perlu mengikuti diet dan jadual latihan yang ditetapkan oleh doktor anda semasa mengambil ubat ini. Gaya hidup anda mempunyai peranan besar. Sebelum mengambil ubat ini, beritahu doktor anda jika anda mempunyai masalah lain dengan buah pinggang, jantung dan pankreas anda. Wanita hamil atau menyusukan anak juga harus berjumpa doktor sebelum mengambilnya. Sebarang ubat lain yang anda ambil boleh mengganggu fungsi ubat ini. Oleh itu, pastikan doktor mengetahui semua ubat lain yang anda ambil. Hadkan pengambilan alkohol semasa mengambil ubat ini kerana boleh meningkatkan risiko anda mengalami kadar gula darah rendah. Anda mungkin memerlukan pemeriksaan harian, seperti fungsi ginjal dan kadar glukosa darah, untuk memastikan ubat ini berfungsi dengan baik.

Produk Serupa
Onglyza 5mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Onglyza 5mg Tablet
RM 58.80

Cara Penggunaan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

AstraZeneca

Bahan Aktif

saxagliptin 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Sakit kepala, keletihan, pening, Heartburn, edema periferal, otot / sakit sendi, Hipoglisemia, Hypertriglyceridaemia, erektil disfungsi, tindak balas alahan, Pankreatitis

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Interaksi alkohol dan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) belum dikaji secara khusus. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) sebagai risiko yang tidak boleh dikecualikan.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

kajian haiwan telah menunjukkan ketoksikan pembiakan pada dos yang tinggi tetapi tiada data mengenai penggunaan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) di kalangan wanita hamil. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk digunakan kecuali dinyatakan dengan jelas. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Perkumuhan Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) telah dijumpai dalam susu haiwan tetapi ia tidak diketahui dalam susu ibu manusia. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusukan bayi. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

pelarasan dos diperlukan pada pesakit dengan sederhana kepada kemerosotan buah pinggang yang teruk. Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) contraindicated pada pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir pada hemodialisis.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

penggunaan berhati-hati perlu diamalkan pada pesakit dengan kemerosotan hati sederhana. Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) contraindicated pada pesakit dengan kemerosotan hati yang teruk.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Wed Jan 24 2024 22:33:31 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Onglyza 2.5mg Tablet 14s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Fash business
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free.. it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service 👍
Awin Nurin
5/5
Save time for me! Amazing services
Masta Pak
5/5
Easy to purchase meds. 5 star. Will use again!