Perlu Bantuan?

Patutkah saya mengambil ubat ezerex bagi masalah kelakian?

Dijawab oleh: Dr Sri Viknarajan
Dikemaskini pada: Jun 22, 2020

Soalan:
Selamat pagi, doktor. Saya seorang lelaki berumur 26 tahun. Saya bekerja sebagai seorang juruteknik di sebuah syarikat swasta. Saya baru saja berkahwin dan isteri saya tidak bekerja. Beliau berumur 25 tahun.  Baru seminggu yang lepas perkahwinan saya telah dijalankan. Saya berasa agak malu untuk menceritakan masalah ini tetapi saya bimbang jika dibiarkan maka masalah yang saya alami ini akan menyebabkan rumah tangga saya berakhir dengan penceraian. Masalah yang saya alami ialah kesukaran untuk zakar saya tegang apabila ingin melakukan hubungan seks. Berikutan ini, saya juga tidak dapat menikmati malam pengantin saya dan bimbang ini akan menjadi sebuah isu yang besar.

Saya telah cuba sedaya upaya untuk menegangkan zakar saya tetapi memang susah. Pada satu kali itu, zakar saya telah menegang dan apabila sedang bersama dengan isteri saya, ianya kecut dengan sendiri dan saya tidak tahu kenapa. Walaupun isteri saya sentiasa memberikan semangat dan kata-kata positif untuk tidak bersusah hati namun saya berasa macam seorang yang tidak guna kerana tidak dapat memuaskan isteri saya sendiri. Saya juga berasa walaupun isteri saya memberikan kata semangat kepada saya tetapi mungkin beliau berasa sedih dalam hati dan memendamkan perasaan tersebut.

Saya juga ada terbaca di iklan dalam internet yang menyatakan terdapat sebuah ubat yang bernama ‘Ezerex’ yang dapat membantu orang yang mengalami masalah seperti saya. Bolehkah doktor menerangkan kepada saya apa itu ‘Ezerex’ dan apakah fungsinya? Adakah kesan sampingan yang berikutan pengambilan ubat ini?
Jawapan:
Terima kasih encik atas soalan tersebut. Saya akan berusaha sebaik mungkin untuk menjawab persoalan encik. Berdasarkan keterangan yang diberikan oleh encik, encik mempunyai masalah untuk menegangkan zakar. Salah satu ubat yang direkomenkan ialah  ‘Ezerex’. 

Ubat ini bukan sejenis dadah yang membahayakan kesihatan malah ia merupakan multi vitamin yang dibuat daripada campuran bahan-bahan semula jadi. Oleh itu, ia disyorkan boleh diambil dan digunakan dengan selamat.

Fungsi ubat ini ialah untuk menegangkan zakar dan memastikan ianya bertahan untuk tempoh masa yang agak lama supaya prestasi hubungan seks dapat mencapai tahap yang memuaskan.

Apakah itu ezerex

 • Ezerex merupakan sejenis multivitamin yang sering digunakan oleh kaum lelaki untuk memastikan kelelakian mereka masih gagah.
 •  Ianya bukan sejenis dadah atau steroid yang membahayakan atau boleh membawa kesan sampingan yang teruk tetapi ia dibuat dengan menggunakan produk yang selamat dan semula jadi

Apakah fungsi ezerex

Semestinya ramai tertanya bagaimana ubat ezerex ini dapat membantu mempertahankan kelelakian seseorang itu. Ubat ini mempunyai fungsi yang dapat membantu dalam hal hubungan intim suami isteri.

 •  Ubat ezerex ini akan menolong tegangkan zakar buat masa yang lama supaya dapat memberikan kepuasan kepada pasangan mereka apabila melakukan hubungan intim. 
 • Di samping itu, ubat ezerex juga akan memberikan rasa teruja serta keseronokkan yang lebih apabila melakukan hubungan intim. Hal ini kerana ubat ini mempunyai keupayaan untuk merangsang sistem saraf di tempat sulit kaum lelaki 
 • Ubat ini untuk lelaki yang tidak dapat menegangkan zakar mereka secara semula jadi atau lebih dikenali dengan ‘mati pucuk’.
 • Fungsi lain ubat ini ialah untuk kaum lelaki tidak memancut pada tempoh yang awal. Hal ini kerana kebanyakkan lelaki tidak dapat merasakan kepuasan hubungan intim mereka sekiranya terpancut awal.

Apakah kesan sampingan ezerex

Ubat ezerex ini walaupun dapat memberikan kenikmatan yang memuaskan tetapi terdapat beberapa kesan sampingan yang boleh terjadi berikutan pengambilan ubat ini. Kesan sampingan yang boleh terjadi ialah seperti:

 • Pening kepala
 • Sesak nafas
 • Rasa panas dalam badan
 • Hidung tersumbat dan berair
 • Sakit tengkuk
 • Sakit pinggang
 • Jantung berdegup dengan lebih laju

Namun yang demikian, berdasarkan kajian serta testimoni kebanyakan pengguna ubat ini, ianya dapat diketahui bahawa ubat ezerex ini mempunyai kesan sampingan yang kurang sedikit berbanding ubat-ubat lelaki yang lain.  

Ubat ini juga diluluskan oleh kementerian kesihatan dan apabila diambil atas arahan serta nasihat doktor,ia tidak mendatangkan kesan yang begitu buruk.

Apakah cara untuk ambil ezerex

Cara pengambilannya haruslah diikuti dengan tepat supaya tidak mendatangkan masalah yang tidak diingini.

 • Cara pengambilan ubat ini adalah dengan mengambil satu atau dua biji sehari. Ini bergantung kepada nasihat dan arahan yang diberikan oleh doktor. Hal ini kerana kemungkinan golongan yang mengalami masalah mati pucuk perlu mengambil kuantiti yang lebih sedikit untuk membantu mereka dalam masalah yang dihadapi.
 • Ubat ini juga harus diambil sekurang-kurangnya 20 atau 30 minit sebelum melakukan hubungan seks. Ia dapat membantu memberikan tenaga.
 • Ubat ezerex kini telah dikeluarkan dalam bentuk serbuk untuk dicampurkan dengan air dan minum. Ia haruslah diambil 20 atau 30 minit sebelum melakukan hubungan seks.

Di mana anda boleh mendapatkannya

 • Ubat ezerex ini boleh didapati di mana-mana farmasi atau juga boleh didapatkan secara online 
 • Meskipun demikian, ubat ini sebaiknya diambil selepas mendapatkan nasihat dari seorang doktor supaya ia tidak menjejaskan kesihatan.
Saya berharap keterangan yang diberikan dapat sedikit sebanyak menyelesaikan masalah encik. Terima Kasih.Anda juga boleh mendapatkan nasihat daripada doktor kami di laman  www.doctoroncall.com.myKonsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan Pakar Farmasi tentang ubat-ubatan secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor
RM19.99
Konsultasi Pakar
Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA


Perlukan Nasihat Kesihatan?
Jangan Risau! Tanya soalan anda kepada seorang doktor hari ini. Tanya Doktor RM0

Anda sedia untuk lawan jangkitan?
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Ketahui jika badan anda cukup kuat untuk melawan sebarang jangkitan Mula Ujian Percuma

Farmasi Atas Talian
Dapatkan ubat anda secara online melalui e-farmasi DoctorOnCall Daftar dan dapat RM30

Soalan berkenaan - fungsi ezerex, ezerex di farmasi, ubat lemah syahwat di farmasi

Tentang DoctorOnCall

Artikel ini dikemaskini dan diselenggarakan oleh DoctorOnCall. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai jawapan, sila email kami di contact@DoctorOnCall.com.my