Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Masalah bleeding kehamilan

Dijawab oleh: Dr Ramzdhan

Dikemaskini pada: Oktober 21, 2021 6:15 PM

Sulit 43 hari

Salam…tuan,saya 6w pregnancy…sy cek dklinik swasta mngatakan hanya terdpat kantung shj…stelah bberapa hari keluar drah n ketulan,sy scan dklinik swasta lain n terdpat kantung dan janin tapi tiada heart beat…doc bgtau kmgkinan akn ggur…blh Bantu sy adakah perlu tuggu @ mmilih ggur shj…

Dr Ramzdhan 43 hari
General Practitioner

Salam Sejahtera,
Terima kasih kerana mengajukan soalan anda.

Berdasarkan penerangan anda, kami memahami anda sedang hamil minggu ke-6 dan anda mengalami pendarahan. Anda memaklumkan bahawa anda telah merujuk kepada doktor yang memberitahu anda bahawa kemungkinan anda mengalami keguguran. Anda ingin tahu jika anda perlu menunggu atau memilih untuk gugurkan kandungan. Kami akan cuba membantu anda.

Kami hanya boleh memberikan anda nasihat yang tepat untuk anda setelah meneliti sejarah perubatan anda serta pemeriksaan dan keputusan ujian yang telah dijalankan. Oleh itu, sebaiknya anda merujuk kepada doktor untuk mendapatkan nasihat mengenai perkara ini. Anda boleh menggunakan khidmat konsultasi atas talian kami untuk bercakap dengan doktor pakar ibu dan anak supaya kami dapat membantu anda dengan lebih lanjut mengenai perkara ini.

Kami berharap jawapan ini dapat membantu anda.
Terima kasih.

Klik di sini untuk bercakap dengan doktor.

Klik di sini untuk bercakap dengan doktor pakar ibu dan anak (obstetrician).

Dikemaskini pada: Thu Oct 21 2021 18:15:11 GMT+0800 (Malaysia Time)
4.88
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan Pakar Pakar Sakit Puan tentang kehamilan secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Tahukah anda sistem imun juga memainkan peranan dalam keberkesanan vaksin?
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA
Ujian dan vaksin COVID-19
Lihat semua perkhidmatan saringan coronavirus COVID-19 Malaysia. Ujian PCR/RTK di rumah, klinik, pandu lalu atau ke presmis anda.
Ujian COVID-19 Vaksin COVID-19