Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Susu formula tuk bayi g6pd

Dijawab oleh: Dr Ramzdhan

Dikemaskini pada: Ogos 20, 2019 1:33 AM

zaimahhf 10 bulan

cucu saya ada g9pd susu apa yg boleh cucu saya minum sekarang cucu saya minum susu dutch baby tapi selalu kembung

Dr Ramzdhan 10 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih telah mengajukan soalan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang puan hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall)untuk bercakap dengan pihak kami.

Untuk makluman anda, pesakit G6PD boleh meminum apa sahaja susu . Mereka tidak alah kepada apa-apa susu.

Anda boleh klik pada link (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami secara atas talian. Privasi anda akan kami jaga. Terima kasih.

Dikemaskini pada: Tue Aug 20 2019 01:33:33 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.88
Konsultasi Atas Talian
Sekarang anda boleh terus dapatkan konsultasi doktor secara online mengenai masalah Kesihatan Kanak-Kanak dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor
Sulit
Telinga anak saya yang berumur 2 tahun berkemungkinan telah masuk air semasa mandi air Assalammualaikum doktor, saya seorang ibu kepada 4 cahaya mata. Pada minggu lepas, semasa pulang ke rumah ibu saya, adik saya telah membantu saya untuk memandikan anak saya yang nombor tiga, b… Baca lagi...
56 hari
Sulit
Bayi 3bulan susah buang air besar Bayi saya berusia 3bulan, sebelum ni buang air besar normal sahaja. Setiap hari mesti buang air besar. Sekarang dah kurang dan saya tengok dia akan meneran seperti hendak buang air besar. Menera… Baca lagi...
43 hari
nsyazwani1990
Tahi mata anak sebelah kiri Anak saya bile bgn tidur mesti mata penuh tahi mata sampai tak boleh bukak tapi yg peliknya sebelah kiri je Baca lagi...
45 hari
Sulit
Perkembangan anak Tidak seperti umurnya a Salam sejahtera doktor… Saya ingin bertanya, saya mempunyai 3 org anak… Tetapi anak saya pertama sikapnya bebeza sedikit… Anak saya tdk dapat fokus dalam kelas dan pembelajarannya sgt teruk, dia… Baca lagi...
2 hari
Sulit
Demam 3 hari dan perli ke klinik @hospital semula Anak saya umur 7 bulan. Pada 9/7/20 anak demam. Hari ini 11/7/20 anak masih demam. Hari ini suhu anak 38.0,38.5 dan 38.9 walaupun diberikan ubat demam. Perlu saya bawa anak ke klinik semula untu… Baca lagi...
3 hari
Tuntut RM300 Ujian COVID-19 >
Tanya Doktor Percuma Hadiah Tunai RM30 eFarmasi