Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Adakah minuman detox brand Clenx Tea ni boleh diambil secara berterusan atau tidak?dan boleh sy tahu ape kebaikan dan keburukannya?

Dijawab oleh: Dr Sri Viknarajan

Dikemaskini pada: Januari 26, 2021 11:53 AM

Sulit 38 hari

Sy lelaki berumur 31 tahun…sy ingin bertanya apa kebaikan dan keburukan sy mengamalkan minuman detix brand Clenx Tea?bolehkah sy ambil minuman ini secara berterusan setiap hari kerana badan sy dah rasa selesa dgn detox ni…mohon jawapan pakar2 doktor…tq

Dr Sri Viknarajan 38 hari
General Practitioner

Salam sejahtera dan terima kasih kerana menghubungi kami.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk melanjutkan pertanyaan dengan doktor kami diatas talian.

Jaga kesihatan anda dengan pemakanan yang betul !

Umumnya air detox yang sesuai dengan garis panduan KKM adalah selamat digunakan dalam kuantiti yang berpada-pada. Namun bagi menentukan apakah ia sesuai dengan kondisi tubuh anda, pemeriksaan yang lebih menyeluruh perlu dilakukan terlebih dahulu. Demikian adalah penting agar tidak ada produk yang akan memberikan kesan sebaliknya dari yang diharapkan.

Tambahan lagi, kesihatan seseorang itu tidak hanya bergantung pada suplemen semata-mata. Justeru, anda juga harus mempunyai gaya hidup yang sihat melalui pemakanan yang seimbang, rehat yang mencukupi, sentiasa menjaga kebersihan diri, dan bersenam secara teratur.

Inginkan penjelasan lanjut daripada pakar? Dietitian kami sedia membantu anda.

Dikemaskini pada: Tue Jan 26 2021 11:53:57 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.87
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan pakar tentang vitamin dan nutrisi secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA