Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Kemaluan kembang ketika demam

Dijawab oleh: Dr Sri Viknarajan

Dikemaskini pada: September 23, 2020 2:18 AM

Sulit 28 hari

Asslm dan slm sejahtera… Sy lelaki 29 tahun. Adakah normal kemaluan kembang ketika demam… Bukan di kepala zakar tapi di bahagian tepi zakar… Dia kembang saja tidak sakit… Sbb sebelum neh demam tak perasan pula… Tapi hari neh je bru perasan

Dr Sri Viknarajan 28 hari
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang dituju.

Kami faham anda bimbang dengan masalah alat kelamin anda kembang sewaktu anda demam. Berdasarkan keterangan anda juga, alat kelamin anda tidak sakit atau terdapat pengeluaran cecair. Anda tidak perlu khuatir jika sewaktu anda demam hanya alat sulit anda bertambah saiz. Hal ini boleh disebabkan pengaliran darah yang lebih ke alat sulit anda. Anda diminta untuk berjumpa ke doktor jika anda berasa sakit untuk kencing atau ada apa-apa benda yang sangat merunsingkan anda.

Jalinkan hubungan mesra yang bebas jangkitan.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan tambahan, anda boleh klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami secara peribadi melalui atas talian bagi mendapatkan penerangan dan nasihat atau rawatan yang diperlukan. Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Terima kasih.

Hilangkan kegusaran berkenaan kesihatan seksual dengan nasihat daripada pakar yang bertauliah

Dikemaskini pada: Wed Sep 23 2020 02:18:03 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.87
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan Pakar Pakar Penyakit Berjangkit tentang penyakit kelamin secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA
Sulit
Tabiat sembur air ke vagina hi/Salam doctor , saya pelajar , saya nak Tanya tabiat suka sembur air paip ke vagina saat mencuci kemaluan tu adakah akan membuatkan otot rahim wanita lemah? kalau macam seeing Kali buat ,adaka… Baca lagi...
7 jam
Sulit
Sakit sebab masturbate im seventeen and addicted to masturbation since end of 2018 . i didnt use any sex toys or masukkan apa apa . i just kepit bantal secara kuat sampai capai climax . sometimes more than 5 times at … Baca lagi...
5 hari
Sulit
Sakit di bahagian biji kemaluan wanita Salam sejahtera, maaf nak tanya, saya berasa sakit di bahagian tengah kemaluan wanita. Dan bila dilihat terdapat kesan merah seperti darah beku(mungkin) dibahagian tersebut. Sebelum sakit saya … Baca lagi...
13 hari
Sulit
Masalah di alat kelamin saya telah mengalami papules bagaiamanakah mahu merawatnya? Baca lagi...
23 hari
Sulit
Ketulan dalam vagina Salam hai doc, saya berumur 23 tahun sudah berkahwin, anak ada 2,saya ada soalan…bila saya jolok miss v saya ke dalam mcm ada 1 biji atau ketulan kecil kot, tapi bila tekan dia tak berasa sakit…… Baca lagi...
5 hari
Tanya Doktor Percuma 10.10 Health Fest: Baucar RM10!