Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Tiada simptom Gonorrhea pada bayi selepas bersalin

Dijawab oleh: Dr Ramzdhan

Dikemaskini pada: Ogos 22, 2019 9:50 PM

ismaliyana_91 10 bulan

Suami saya di diagnos gonorrhea jadi doktor bagi sy sekali injection and pill makan. Anak saya baru 4 bulan. Sy tak tahu bila suami sy dijangkiti, jika sebelum saya bersalin dah ada gonorrhea mmg boleh pass pada baby masa lahir kan. Tapi anak saya tiada pula simptom eye infection ke apa. Lupa nak tanya doktor adakah anak saya ada gonorrhea atau tidak. Kalau ada, adakah memang boleh tiada tanda muncul pada anak? Saya dan suami dah ambil rawatan gonorrhea, bagaimana dengan anak? Terima kasih.

Dr Ramzdhan 10 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih telah mengajukan soalan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang puan hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall)untuk bercakap dengan pihak kami.

Anda boleh hubungi doktor yang uruskan kelahiran anak anda. Mereka pastinya lebih tahu dan boleh menyemak rekod semula. Anda juga boleh membawa anak anda untuk pemeriksaan dan ujian selanjutnya untukkepastian jika rekod tidak memeberikan maklumat yang lengkap mengenai status anak anda.

Dikemaskini pada: Thu Aug 22 2019 21:50:28 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.88
Konsultasi Atas Talian
Sekarang anda boleh terus dapatkan konsultasi doktor secara online mengenai masalah Kesihatan Kanak-Kanak dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor
Sulit
Baby terjatuh dari sofa Hai doktor saya nak tanya bayi saya berusia 17 hari telah jatuh semasa menyusu adakah ianya bahaya bagi bayi usia brgitu Baca lagi...
52 hari
nsyazwani1990
Tahi mata anak sebelah kiri Anak saya bile bgn tidur mesti mata penuh tahi mata sampai tak boleh bukak tapi yg peliknya sebelah kiri je Baca lagi...
45 hari
Sulit
Anak bibir Luka Dan pecah di bahagia bawah Dan Ada bleeding Anak saya berusia 1 tahun 10 Bulan perempuan terjatuh disofa Dan terkena bibir,Luka Dan pecah sedikit dibahagian bawah Dan saya sudah bersihkan darah nya tuam Dan bunuh ubat dibahagian bawah bel… Baca lagi...
4 hari
Sulit
Anak cirit birit berak sikit sikit warna kuning kehijauan..suda dua hari berrlanjutan aslmkm doktor anak saya umur 5 tahun berapa hari ni berak kerap kali tapi sikit…saya suda bagi minum air garam tapi masi lagi…apa ubat nya doktor ar… Baca lagi...
15 hari
Sulit
Bayi 6 bulan berak cair dah seminggu Anak saya dah seminggu berak cair lebih kurang 5@6 kali dalam 24 jam. Dah g jumpa doktor kt klinik tp masih tiada perubahan…anak tetap aktif seperti biasa cuma bila lepas minum susu dia akan be… Baca lagi...
35 hari
Tuntut RM300 Ujian COVID-19 >
Tanya Doktor Percuma Hadiah Tunai RM30 eFarmasi