Sebahagian daripada doktor di DoctorOnCall


Dr Sashini Seeni

Perubatan Am

Dr M Ramzdhan

Perubatan Am

Dr Nathaniel Ho

Perubatan Am

Dr Rashid Khan

Perubatan Am

Dr Nurhayati

Perubatan Am

Dr Sri Viknarajan

Perubatan Am

Dr Fatahiyah

Perubatan Am

Dr Nur Syuhada

Perubatan Am

Dr Lee Chin Meng

Perubatan Am

Dr Mohamad Kashfi

Perubatan Am

Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris
Doktor-doktor kami boleh menulis dalam Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris
Doktor bertauliah
Semua doktor di DoctorOnCall adalah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia
Privasi Terjamin
Sebarang data anda tidak akan didedahkan kepada mana-mana pihak
Pantas Dan Cekap
Sebarang pertanyaan anda akan dijawab oleh doktor degan segara
Hantar Secara Sulit

Berikan tajuk untuk masalah kesihatan anda
Terangkan dengan lanjut masalah kesihatan yang anda alami
Sila masukkan alamat emel anda supaya kami dapat menghantar jawapan bagi soalan anda

Biji-biji air yang gatal

fatihahmdshah1106 30 hari

Saya berumur 22 tahun , saya kerap kena biji- biji air ni dekat tapak tangan dan kaki. Tapi paling banyak dekat kaki la. I thought saya allergic seafood bila mkn berlebihan. Tapi bila saya tak makan pun die ade juga. Selalu nye saya biarkan aja sebab nanti die akan baik sendiri. Tapi saya nak pastikan juga punca penyakit ni.

Dr Nur Syuhada binti Zulkifli 30 hari
General Practitioner

*Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang diajukan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami.

Berdasarkan keterangan di atas, kami memahami kebimbangan anda tentang gejala/masalah yang dihadapi. Untuk makluman pihak anda/puan/tuan, masalah ini boleh disebabkan oleh pelbagai perkara. Antaranya:

  • gigitan serangga
  • alahan pada ubat-ubatan
  • kesan sampingan ubat- ubatan
  • penyakit autoimun
  • jangkitan kuman pada kulit (bullous cellulitis)

Untuk mengetahui punca masalah yang anda hadapi dengan tepat, maklumat lanjut adalah diperlukan sebelum kesimpulan boleh dibuat. Oleh itu, anda amat disarankan untuk merujuk masalah ini kepada doktor. Klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami secara peribadi melalui atas talian bagi mendapatkan penerangan dan nasihat atau rawatan yang diperlukan. Terima kasih.
AdobeStock_41699827

Last Updated: Wed Jan 22 2020 16:44:26 GMT+0800 (+08)
4.89

Tanya Doktor Dalam Talian

Cari Soalan
atau
Tanya Soalan
Dalam mesyuarat sepanjang hari?
Hubungi seorang doktor dalam talian!
  Tanya Doktor dalam Talian
Cakap denhan doktor dalam talian di Malaysia
Sulit
Panau dan berjerawat seluruh badan assalamualaikum salam sejahtera syaiful 31 masaalah kulit yg berlarutan sehingga menyebabkan luka garisan garu-garu 1-Jerawat muka badan leher pinggang telinga 2-Panau juga sama panau ni d… Baca lagi...
Sulit
Badan gatal-gatal dan mata gatal nak tanya kat doktor ,kenapa yee ,badan mcm ada gatal2 ,kekadang jerr ,dan selang beberapa hari mata pulak gatal2 Baca lagi...
Sulit
Ekzema dan selaput mata Saya berumur 22 tahun, saya mempunyai ekzema di bahagian kelopak mata dan tak tahu nk menggunakan cream ape utk hilangkan ekzema tersebut. Saya juga mempunyai selaput mata, dah sebulan mata saya… Baca lagi...
Ameera
Masalah rambut kerap gugur Saya wanita 20-an dan mengalami masalah rambut gugur. Masalah ini sudah lama berlaku dan masih berlaku walaupun saya sudah pun menggunakan syampu untuk rambut yang gugur. Baca lagi...
jaysonchong28
Kuku kaki saya terkena Saya lelaki umur 18 nak tahu hospital kat mana dalam Malaysia atau Selangor menawarkan kimi kuku avulsion, bukan kaedah pembedahan Baca lagi...
Tanya Doktor Percuma Diskaun Hingga RM12 Ubat & Supplemen