Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Alahan seluruh badan

Dijawab oleh: Dr Ramzdhan

Dikemaskini pada: Ogos 11, 2019 2:59 PM

Sulit 9 bulan

badan anak dipenuhi alahan tidak pasti disebabkan apa…tidak pernah berlaku sebelum ini…kemungkinan gigitan serangga…perlu tak saya bawa anak ke emergency? anak saya berusia 5tahun

Dr Ramzdhan 9 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang anda ajukan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami.

Berkenaan dengan masalah yang anak anda hadapi, gejala yang anda nyatakan/keterangan yang anda berikan adalah kurang jelas. Terdapat beberapa soalan yang harus kami tanyakan bagi mendapatkan maklumat lanjut sebelum kesimpulan tentang masalah yang anda hadapi boleh dibuat.

Untuk membuat kesimpulan tentang punca masalah yang anda hadapi dan mendapatkan rawatan yang sesuai, sila rujuk kepada kami secara peribadi melalui atas talian. Klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami. Sekiranya anak anda mempunyai gejala seperti bibir bengkak, sesak nafas dan tidak bermaya, anda perlu membawa anak anda dengan segera ke hospital. Sekian.

Dikemaskini pada: Sun Aug 11 2019 14:59:02 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.88
Sulit
Muntah (keracunan makanan) Anak lelaki saya berumur 8tahun 2bulan, berat badan 20kg, muntah-muntah, cerit beret… Tak boleh makan dan minum… Pasti muntah, petang tadi sudah bawa klinik Dr bagi ubat muntah, DIMENHYDRINATE S… Baca lagi...
27 hari
Sulit
Najis tahi anake wrna hijau lumut Dictor,anak saya berusia 4 bulan,adakah normal najis anak saya berwarna hijau lumut.untuk makluman anak sayaminum susuformula Baca lagi...
13 hari
Sulit
Bayi sebulan demam & Sembelit Slmt petang doc, sy nak tanya… dlm 2,3 hari ni suhu badan anak saya 36.9 - 37.5 turun naik mcam tu…nafas baby mcam ada kahak… dah titis ubat air garam tpi still mcm tu jgk… baby menyusu mcam bia… Baca lagi...
27 hari
Sulit
Telinga anak saya yang berumur 2 tahun berkemungkinan telah masuk air semasa mandi air Assalammualaikum doktor, saya seorang ibu kepada 4 cahaya mata. Pada minggu lepas, semasa pulang ke rumah ibu saya, adik saya telah membantu saya untuk memandikan anak saya yang nombor tiga, b… Baca lagi...
11 hari
Sulit
Baby terjatuh dari sofa Hai doktor saya nak tanya bayi saya berusia 17 hari telah jatuh semasa menyusu adakah ianya bahaya bagi bayi usia brgitu Baca lagi...
7 hari
Tuntut RM300 Ujian COVID-19 >
Tanya Doktor Percuma Hadiah Tunai RM30 eFarmasi