Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Caloleast supplement

Dijawab oleh: Dr Sashini Seeni

Dikemaskini pada: April 9, 2021 6:59 AM

Sulit 2 bulan

hye, saya nk tanya pasal produk caloleast. ada side effect ke bila consume? ini produk kurus ke?

Dr Sashini Seeni 2 bulan
General Practitioner

Hai, selamat sejahtera. Terima kasih kerana mengajukan soalan ini kepada pihak kami.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang pertanyaan anda. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan doktor.

Sila pastikan anda mengambil produk makanan tambahan yang diiktiraf oleh KKM. Sebarang produk yang tidak melalui pengesahan daripada KKM berkemungkinan mempunyai bahan aktif yang boleh menjejaskan kesihatan tubuh badan. Elakkan pengambilan suplemen secara berlebihan. Pihak kami menasihatkan anda untuk mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil suplemen ini. Selain itu, anda boleh mengamalkan diet yang seimbang dan bersukan untuk menguruskan badan. Penggunaan produk supplement untuk kurus adalah tidak digalakkan.

Namun begitu, maklumat diatas hanyalah keterangan am tentang masalah ini. Bagi mendapatkan kepastian secara terperinci mengenai diagnosis penyakit, anda perlu melalui pemeriksaan secara teliti dan menyeluruh. Saya sarankan anda untuk berjumpa dengan doktor berdekatan bagi mendapatkan keterangan dan pemeriksaan yang sempurna. Anda juga boleh klik di link ( DoctorOnCall ) untuk berhubung dengan doktor pakar kami secara peribadi di atas talian untuk mendapatkan maklumat selanjutnya. Terima kasih

Dikemaskini pada: Fri Apr 09 2021 06:59:08 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.88
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan pakar tentang vitamin dan nutrisi secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA
Perkhidmatan Saringan COVID-19
Lihat semua perkhidmatan saringan coronavirus COVID-19 Malaysia. Ujian PCR/RTK di rumah, klinik, pandu lalu atau ke presmis anda.
Lihat Semua Ujian COVID-19