Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Sakit punggung sebelah kiri berdekatan pingggang

Dijawab oleh: Dr Sashini Seeni

Dikemaskini pada: Jun 26, 2020 9:40 AM

Sulit 4 bulan

Saya lelaki umur 23thn , sejak2 akhir2 ni saya rasa mcm saiz punggung sebelah kiri saya macam besar sedikir berbanding sebelah kanan. Saya aktif main badminton , kalau saya lepas main badminton mesti pungung saya sebelah kiri terasa sakit sikit. ataupun kalau saya x main pun kdg2 sakit dtg jga tpi tak rasa sakit macam selepas badmnton. saya risau doktor. boleh advice tak doktor ?

Dr Sashini Seeni 4 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang diajukan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami.

Berdasarkan keterangan yang anda berikan, maklumat yang diberikan tidak mencukupi bagi memberikan jawapan yang dikehendaki. Terdapat pelbagai soalan mengenai sejarah kesihatan anda yang perlu ditanyakan.

Oleh itu, anda disarankan untuk merujuk masalah ini dengan lebih lanjut kerana maklumat tambahan serta pemeriksaan adalah diperlukan sebelum kesimpulan dan rawatan dapat diberikan. Anda boleh klik pada link (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami secara atas talian. Privasi anda akan kami jaga. Terima kasih.

Dikemaskini pada: Fri Jun 26 2020 09:40:27 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.88
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan Pakar Pakar Tulang tentang sakit pinggang secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA
Sulit
Skit dibahagian pinggang sebelah depan, berdenyut, denyut bwah pada pusat sikit Sy lelaki 23 tahun. Ad 2 soalan. 1 ketika buang air besar, keluar skali cecair warna putidii kemaluan. Air mani atau ape? 2. Sy alami sakit mgkin bahagian buah ping, sakit berdenyut2, kadang ki… Baca lagi...
3 bulan
Sulit
Sakit pinggang atau otot saya student umur 18, sakit sakit bahagian skapula tapi sebelah tulang belakang atau otot. sakit tu macam ada nanah je dalam otot tu atau radang sengat sengat. kalau duduk study lelama dalam 30 … Baca lagi...
10 hari
Sulit
Sakit pinggang selepas haid saya remaja berumur 18 tahun.adakah normal bagi sesorang perempuan untuk sakit pinggang selepas haid?saya sering mengalami sakit pinggang sama ada di sebelah kiri atau kanan selepas sahaja habis… Baca lagi...
2 bulan
Sulit
Sering sakit pada bahagian perut pinggang pundi dan kedua tempat pembuangan najis yang akan membuatkan ketidakselesaaan saya pelajar sekolah menengah yang baru berusia 17 tahun. saya sering mengalami senggugut yang teruk hingga tidak mampu untuk duduk dalam tempoh yang lama. namun begitu, saya sering mengalamani … Baca lagi...
2 hari
Sulit
Buah pinggang tiba2 rasa perit dan sakit Kadang kadang di kawasan buah pinggang tiba2 rasa perit dan sakit tetapi tidak lama. Kadang2 di kanan… Kadang kadang di kiri Baca lagi...
35 hari
Tanya Doktor Percuma 10.10 Health Fest: Baucar RM10!