Tidak boleh tidur lena


ahmadfaizipoh Pesakit 8 bulan

Salam, saya nak tanya, saya seorang gamers dan juga pekerja, pada hari sabtu yang lepas, saya berasa keletihan yang amat, terutama di otak, namun, oleh kerana faktor tertentu, saya bermain komputer sehingga larut malam tanpa berehat sehingga kepala terasa kepeningan, sejak daripada itu saya tidak dapat tidur lena, saya sering terjaga setiap kali satu jam selepas tidur, kadang kala saya cuma dapat tidur 4 jam berterusan, sebelum ini terjadi, saya mudah untuk tidur lena 7-8 jam sehari, umur saya 27 tahun, apa harus saya lakukan doktor? Sekarang masih kepeningan seolah olah kepala saya bergeletar

Dijawab oleh doktor
Dr Sri Viknarajan Doktor 10 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang anda ajukan.

Sakit kepala yang anda alami boleh diistilahkan sebagai sakit kepala ketegangan. Sesetengah orang mengalami sakit kepala ketegangan selepas menatap skrin komputer untuk masa yang lama. Anda boleh mengambil ubat tahan sakit, seperti Panadol untuk mengurangkan sakit kepala. Walau bagaimanapun, ubat ini hanya boleh digunakan sekali-sekala.

Anda boleh klik pada link (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan doktor kami yang bertauliah secara atas talian. Harap membantu. Terima kasih.

Last Updated: Fri Mar 29 2019 13:05:36 GMT+0800 (+08)
4.87
Tanya Doktor Dalam Talian
Dalam mesyuarat sepanjang hari?
Hubungi seorang doktor dalam talian!
Tanya Doktor dalam Talian
Tanya Doktor Percuma Diskaun Hingga RM12 bagi Ubat & Suplemen