Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Masalah batang lambat tegang

Dijawab oleh: Dr Sri Viknarajan

Dikemaskini pada: November 8, 2020 1:31 PM

Sulit 14 bulan

Saya mempunyai masalah batang tidak tegang… susah utk tegang… bila tengok porn,gosok2 batang senang pula dia tegang… apa masalah nya ya?bru terjadi bulan dua ni

Dr Sri Viknarajan 14 bulan
General Practitioner

Salam sejahtera dan terima kasih kerana menghubungi kami.

Berdasarkan keterangan di atas, kami memahami kebimbangan anda tentang masalah yang dihadapi. Gejala yang anda alami dapat dikaitkan dengan pelbagai masalah atau gangguan, sehingga ia memerlukan pemeriksaan yang lebih komprehensif bagi menetukan rawatan yang terbaik.
Untuk makluman pihak anda, gejala mati pucuk adalah seperti:

  • Masalah mendapat ereksi
  • Masalah menjaga ereksi
  • Kekurangan keinginan seksual

Akan tetapi, jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Untuk mengetahui punca masalah yang anda hadapi dengan tepat, maklumat lanjut serta pemeriksaan adalah diperlukan sebelum kesimpulan boleh dibuat. Oleh itu, anda amat disarankan untuk merujuk masalah ini kepada doktor.

Namun, bagi masalah seperti ini, boleh disebabkan oleh pelbagai perkara. Rawatan adalah bergantung dengan punca. Antaranya:

Untuk mengetahui punca masalah sebenar anda perlu mendapatkan rawatan dan pemeriksaan lanjut. Tambahan lagi anda juga boleh mendapatkan informasi secara langsung (di atas talian) dengan doktor kami yang bertugas kami di (DoctorOnCall).

Dikemaskini pada: Sun Nov 08 2020 13:31:27 GMT+0800 (Malaysia Time)
4.87
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan pakar tentang masalah kesuburan secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Tahukah anda sistem imun juga memainkan peranan dalam keberkesanan vaksin?
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA
Ujian dan vaksin COVID-19
Lihat semua perkhidmatan saringan coronavirus COVID-19 Malaysia. Ujian PCR/RTK di rumah, klinik, pandu lalu atau ke presmis anda.
Ujian COVID-19 Vaksin COVID-19