Anonymous

3 years

Positive Herpes Type -1

Hi Dr,

Saya telah disahkan positive herpes type 1.

Soalan saya, bolehkah saya makan antiviral seperti (Acyclovir Stada 400mg) sebagai langkah berjaga2 walaupun saya tiada gejala?
(Contoh makan sekali seminggu)

Terima Kaish.

Salam sejahtera dan terima kasih kerana menghubungi kami.

Maaf, kerana penerangan yang anda berikan masih memerlukan beberapa informasi tambahan bagi mempermudahkan kami untuk mengambarkan hal atau keluhan yang sebenar. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk melanjutkan pertanyaan dengan doktor kami diatas talian.

Disamping itu, memandangkan keluhan yang anda berikan telah disahkan oleh doktor, saya menyarankan anda untuk mendapatkan perkhidmatan kesihatan yang lebih komprehensif dari semasa ke semasa di hospital atau hospital pakar yang berdekatan. Hal ini adalah untuk memastikan anda mendapat rawatan secara langsung dengan doktor pakar yang lebih arif dalam bidang-bidang yang terkait.

Lazimnya rawatan penyakit kelamin memerlukan pemeriksaan dan preskripsi dari doktor bagi menentukan dosis yang sesuai dan mencegah kesan sampingan yang tidak diingini

Inginkan penjelasan lebih lanjut daripada pakar? Internal Medicine Specialist kami sedia membantu.

Tambahan lagi, anda boleh berhubung dengan doktor kami secara langsung diatas talian menggunakan link yang berikut. (DoctorOnCall). Terima kasih.

AdobeStock_59157407

Do you know that your immune system plays role in the effectiveness of vaccines?

Prevention is better than cure. Is My Body Ready to Fight Infection? Find Out in only 5 short minutes!

Health Forum

Explore health related questions.