superpetak77

4 years

Lepas urut saya merasa zakar saya tibe² lembik

Saya lelaki umur 27 . Saya suka melakukan onani . Pada satu hari sy urut menggunakan minyak lintah serta urut dengan minyak tu . Saya dapati zakar saya tibe² lembik dan xmahu menegang lagi . Ape yg saya perlu buat doktor . Saya harap ade solution tok masalah saya . Saya amat kesal dgn perbuatan saya . Saya harap ade jalan penyeselesaian nya

Salam sejahtera, terima kasih atas soalan yang diajukan.

Jawapan ini adalah keterangan am tentang masalah yang anda hadapi. Sila klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami.

Berdasarkan keterangan di atas, kami memahami kebimbangan anda tentang gejala/masalah yang dihadapi. Untuk makluman pihak anda/puan/tuan, masalah ini boleh disebabkan oleh pelbagai perkara. Antaranya:

 • Masalah psikologi
 • Kecederaan zakar
 • Masalah kesihatan yang menyebabkan saluran darah dan saraf zakar terjejas iaitu: Penyakit Jantung
  Diabetes
  Obesiti
  Kolesterol tinggi
  Darah tinggi

Untuk mengetahui punca masalah yang anda hadapi dengan tepat, maklumat lanjut adalah diperlukan sebelum kesimpulan boleh dibuat. Oleh itu, anda amat disarankan untuk merujuk masalah ini kepada doktor. Klik pada link ini (DoctorOnCall) untuk bercakap dengan pihak kami secara peribadi melalui atas talian bagi mendapatkan penerangan dan nasihat atau rawatan yang diperlukan. Terima kasih.

AdobeStock_195942015

Do you know that your immune system plays role in the effectiveness of vaccines?

Prevention is better than cure. Is My Body Ready to Fight Infection? Find Out in only 5 short minutes!

Health Forum

Explore health related questions.