Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

Pentasa 500mg Tablet

Preskripsi Diperlukan Tidak mempunyai preskripsi? Klik di sini

RM 261.00
 Cashback
Voucher
,
Pesanan Khas
Memerlukan 7-10 hari untuk dihantar dan preskripsi yang sah
Pembungkusan

Pilih Varian dan KuantitiProduk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dikilangkan oleh

Ferring Pharmaceuticals

Bahan Aktif

mesalazine/mesalamine 

Cara Penggunaan Pentasa 500mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Langkah berjaga-jaga bagi Pentasa 500mg Tablet

-
Amaran Pengambilan Alkohol( Selamat )
Tidak ada lawan yang jelas mengenai penggunaan alkohol semasa mengambil Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet.Tidak ada lawan yang jelas mengenai penggunaan alkohol semasa mengambil Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)
Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet telah ditunjukkan dalam kajian haiwan tidak menyebabkan apa-apa bahaya atau ketoksikan pembiakan. data kehamilan manusia juga mencadangkan profil keselamatan sama walaupun ubat melintasi plasenta. Oleh itu, adalah harus digunakan dengan berhati-hati semasa mengandung.Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet telah ditunjukkan dalam kajian haiwan tidak menyebabkan apa-apa bahaya atau ketoksikan pembiakan. data kehamilan manusia juga mencadangkan profil keselamatan sama walaupun ubat melintasi plasenta. Oleh itu, adalah harus digunakan dengan berhati-hati semasa mengandung.

Amaran Jika Menyusukan Bayi ( Selamat )
Metabolit daripada Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet telah dikesan dalam susu ibu manusia dan dengan itu ia harus digunakan dengan berhati-hati semasa menyusukan anak.Metabolit daripada Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet telah dikesan dalam susu ibu manusia dan dengan itu ia harus digunakan dengan berhati-hati semasa menyusukan anak.

Amaran Jika Memandu ( Tidak Disarankan )
Ia tidak digalakkan untuk memandu apabila di bawah rawatan Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet disebabkan oleh kesan sampingan yang berpotensi seperti sakit kepala dan pening yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.Ia tidak digalakkan untuk memandu apabila di bawah rawatan Pentasa 500mg Tablet / Pentasa 500mg Tablet disebabkan oleh kesan sampingan yang berpotensi seperti sakit kepala dan pening yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal ( Risiko Tinggi )
pelarasan dos diperlukan untuk pesakit yang ringan kerosakan buah pinggang sederhana dan contraindicated untuk pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk.pelarasan dos diperlukan untuk pesakit yang ringan kerosakan buah pinggang sederhana dan contraindicated untuk pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk.

Keselamatan Organ Hati ( Selamat )
pelarasan dos mungkin diperlukan untuk pesakit yang ringan kemerosotan hepatik sederhana dan contraindicated untuk pesakit yang mempunyai gangguan hepatik yang teruk.pelarasan dos mungkin diperlukan untuk pesakit yang ringan kemerosotan hepatik sederhana dan contraindicated untuk pesakit yang mempunyai gangguan hepatik yang teruk.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Sakit kepala, pening, loya, sakit perut, Anemia, Ruam kulit, botak kepala, sakit otot, sakit Bersama

Sakit kepala, pening, loya, sakit perut, Anemia, Ruam kulit, botak kepala, sakit otot, sakit Bersama

N/A

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Jan 14 2022 20:33:46 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Pentasa 500mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Pentasa 500mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?