Forum Kesihatan
#1 Malaysia

Adakah saya boleh push up kerana saya pernah mengalami patah tangan di bahagian lengan kiri saya

Dijawab oleh: Dr Nur Syuhada binti Zulkifli

Dikemaskini pada: Januari 18, 2021 1:13 PM

Sulit 48 hari

saya ingin bertanya kepada doktor…saya bekas pesakit patah tangan sebelah kiri pada 2 tahun yang lalu sewaktu saya berumur 13 tahun…namun sekarang saya berumur 15 tahun…adakah saya mampu melakukan push up dan olahraga lain ataupun saya tidak mampu lagi…tq

Dr Nur Syuhada binti Zulkifli 48 hari
General Practitioner

Salam sejahtera, terima kasih kerana menghubungi kami.

Kami faham kemusykilan anda berkenaan kebolehan untuk melakukan aktiviti lasak setelah mengalami patah tulang. Untuk makluman anda, anda boleh melakukan aktiviti sukan setelah pulih sepenuhnya daripada sakit dan masalah patah tulang anda.

Masih terasa lenguh dan sakit tulang? Dapatkan kekuatan yang diinginkan untuk menjalani aktiviti harian anda tanpa gangguan!

Masih risau dengan sakit tangan anda? Usah gusar, pakar tulang (Orthopaedics) kami sedia membantu!

Namun begitu, anda dinasihatkan untuk berbincang dengan doktor anda terlebih dahulu sekiranya anda masih mempunyai janji temu untuk pemeriksaan lanjut daripada doktor anda.

Kami tidak dapat memberikan kata putus kerana maklumat lanjut adalah diperlukan dan anda perlu diperiksa oleh doktor sebelum kata putus dapat diberi.

Anda juga boleh menghubungi doktor pakar tulang kami di (DoctorOnCall) untuk bertanya dan mendapatkan konsultasi mengenai keadaan anda secara peribadi di atas talian. Privasi anda akan kami jaga. Terima kasih.

Dikemaskini pada: Mon Jan 18 2021 13:13:54 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
4.89
Konsultasi Atas Talian
Dapatkan nasihat doktor dan Pakar tentang kesihatan am secara online dari mana jua anda berada tanpa perlu menunggu giliran.
Konsultasi Doktor RM19.99 Konsultasi Pakar Dari RM80
Saringan Kesihatan PERCUMA
Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Adakah anda sedia untuk melawan jangkitan? Ketahui dalam 5 minit!
Mula Saringan Kesihatan PERCUMA